Alberto Tibaldi
2018. júl 2.1 perc
Frissítve: ápr 4
A hirtelen sült hal a közepes méretű hal, vagy halszelet vajban való sütését jelenti. 3 módszer közül lehet választani.
De minhárom módszernél vajat használunk zsíradéknak.
A Vajban sült hal nevezésű módszer.
A halat belisztezzük, majd megsütjük olvasztott vajban, serpenyőben. Ha már egyszer megpirult az egyik oldala, megforgatjuk és sózzuk. A sütés végén a halnak jól pirítottnak és ropogósnak kell lennie mindkét oldalán.
Angol módra
Ugyanaz az eljárás, mint az előzőekben, csakhogy nemcsak lisztbe forgatjuk a halat sütés előtt, hanem felvert tojásba és zsemlemorzsába is.
Molnárasszony módra
A halat teljesen szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd beforgatjuk lisztbe, úgy, hogy igen vékony réteg liszt módszer szerint legyen rajta (fontos lerázni róla a fölösleget). Időközben kevés vajat teszünk a serpenyőbe, úgy, hogy csak az alját fedje; amikor jó meleg a vaj, beletesszük a halat és kb. 5 percig sütjük (a sütési idő változhat a hal mérete szerint), de fontos megforgatni a másik oldalára, amikor félig kész. Kevés citromlével tálaljuk, petrezselyemzölddel és rászórva olvasztott vajjal.
Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható
Leggi l'articolo originale in italiano QUI