M -BROCHURE della Ambasciata Italiana

2018. dec 3.2 perc

DIETA MEDITERRANEA VII. MEDITTERÁN DIÉTA VII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA II. MEDITTERÁN DIETA

Pasta alle melanzane - Padlizsános tészta

Ingredienti
 
 280 g di pasta corta  500 g di melanzane  600 g di pomodoro  10 foglie di basilico  2 spicchi d’aglio  3 cucchiai di olio extravergine d’oliva
 

 

 
Preparazione Sbucciate le melanzane e tagliatele a fette lasciandole riposare in una teglia cospargendole con del sale grosso. Dopo circa mezz’ora eliminate il sale quindi tagliate le fette a piccoli dadini. Accendete l’acqua per la pasta e mettete in una padella l’aglio che farete rosolare per qualche minuto, aggiungete quindi le melanzane e fatele cuocere per una decina di minuti fino a quando non assumono un colore dorato. A questo punto potete aggiungere i pomodori tagliati a dadini, qualche foglia di basilico, aggiustate di sale e proseguite la cottura. Quando l’acqua per la pasta bolle salatela e buttate la pasta. Appena l’acqua che i pomodori hanno rilasciato nel sugo è evaporata il sugo si può considerare pronto. Scolate la pasta quando è cotta e servitela con il sugo.

Hozzávalók

 280 gramm rövid tészta  500 gramm padlizsán  600 gramm paradicsom  10 bazsalikomlevél  2 gerezd fokhagyma  3 evőkanál extraszűz olívaolaj
 

 

 
Elkészítés: Levágjuk a padlizsán két végét, felszeleteljük fel, majd nagyszemű sóval megszórva pihenni hagyjuk. Kb. fél óra elteltével megtisztítjuk a sótól és kis kockákra vágjuk. Felteszünk főzővizet a tésztának, valamint serpenyőben néhány percig pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és kb. tíz percig főzzük, amíg a padlizsán aranybarna nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány bazsalikomlevelet, sózzuk és folytatjuk a főzést. Amikor a tészta főzővize forr, hozzáadjuk a sót és beletesszük a tésztát. Amint a paradicsomból származó folyadék elfő, a szószunk kész. Leszűrjük a kifőtt tésztát, és a szósszal tálaljuk.
 

#BROCHUREdellAmbasciataItaliana