M -BROCHURE della Ambasciata Italiana

2018. dec 3.1 perc

DIETA MEDITERRANEA X. MEDITTERÁN DIÉTA X. Ricette della DIETA MEDITERRANEA V. MEDITTERÁN DIETA recep

Farro e zucchine con aglio e prezzemolo - Tönkölybúza fokhagymás-petrezselymes cukkinival

Ingredienti
 
 120 g di farro  1200 g di zucchine  400 g di pomodorini  100 g di olive  4 spicchi di aglio  4 cucchiai di olio di oliva  Prezzemolo, sale e pepe


 
Preparazione
 
Lessate il farro in acqua salata seguendo le istruzioni sulla confezione. Scolate e tenetelo da parte. In un tegame fate stufare con acqua le zucchine, l’aglio, i pomodorini e le olive. Quando le zucchine sono tenere e l’acqua è evaporata, aggiungete il prezzemolo, aggiustate di sale e pepe, mescolate ed unite il farro e l’olio. Fate riposare per 2-3 minuti prima di servire.
 

Hozzávalók

 120 gramm tönkölybúza  1200 gramm cukkini  400 gramm fürtös paradicsom  100 gramm olívabogyó  4 gerezd fokhagyma  4 evőkanál olívaolaj  Petrezselyem, só és bors


 
Elkészítés


 
A tönkölyt a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és félretesszük. Egy serpenyőben vízen megpároljuk a cukkinit, a fokhagymát, a paradicsomot és az olívabogyót. Amikor a cukkini megpuhult és a víz elfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, sóval és borssal ízesítjük, összekeverjük a tönkölyt és az olajat. Tálalás előtt 2-3 percig pihentetjük

#BROCHUREdellAmbasciataItaliana