M -BROCHURE della Ambasciata Italiana

2018. dec 3.1 perc

DIETA MEDITERRANEA XIV. MEDITTERÁN DIÉTA XIV. Ricette della DIETA MEDITERRANEA IX. MEDITTERÁN DIETA

Vellutata di zucca o broccoli con crostini - Sütőtök vagy brokkoli krémleves pirítóssal

Ingredienti

 1200 g di zucca  4 cucchiai di olio di oliva  Cipolla a piacere  Prezzemolo  Peperoncino (se piace)  Sale e pepe  80 g di crostini  4 cucchiaini di semi di zucca (facoltativi)


 
Preparazione


 
Pelate, mondate e fate a pezzi la zucca e lessatela in abbondante acqua salata. Scolate, unite l’olio, il peperoncino, la cipolla tritata, il prezzemolo, il sale ed il pepe. Mescolate bene e raggiunta la consistenza desiderata, passate con il frullatore a immersione. Servite cospargendo di crostini e se piacciono semi di zucca.

Hozzávalók

 1200 gramm sütőtök  4 kanál olívaolaj  Vöröshagyma ízlés szerint  Petrezselyem  Erős paprika (elhagyható)  Só és bors  80 gramm pirítós  4 kanál tökmag (elhagyható)


 
Elkészítés


 
Meghámozzuk és feldaraboljuk a sütőtököt, majd bőséges mennyiségű, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk az olajat, az erős paprikát, a felaprított vöröshagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot. Jól összekeverjük és miután a kívánt állagot elértük, botmixerrel krémesítjük. A pirítós darabokkal megszórva, illetve ízlés szerint tökmaggal tálaljuk.

#BROCHUREdellAmbasciataItaliana