Logó 2.png
Olasz konyha blog not transp.png
Blog della    Cucina italiana in Ungheria - Az Olasz konyhaművészet Magyarországon
  • NEWS / HÍREK

    • OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT 2021
    • 2021. november 24
    • OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT - 2020
    • New/Új 2020 szeptembertől
    • SIRHA 2020
    • OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – 2019
    • ITA Seminari del vino
    • ITA Seminari dell'olio d'oliva
    • OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – 2018
    • 16 Novembre
    • 18 Novembre
    • 19 Novembre
    • 20 Novembre
    • 21 Novembre
  • Esperti

    • Szakértők
  • Chi siamo

    • Kik vagyunk
    • Come funziona
    • Hogyan működik
    • Italiano della gastronomia
    • Olasz gasztronómiai szaknyelv
    • Site members area
    • Tanulj a Blogon/ Studia sul Blog
  • Area RISTORATORI

    • Analisi di mercato
    • Perché proprio sistema di ordini online
    • Proprio sistema o collaborazione?
    • ÉTTERMEKNEK
    • Piacelemzés
    • Miért legyen saját rendelési rendszered
    • Saját rendszer vagy együttműködés?
  • I LOVE ITALIAN CUISINE Club

    • Klub I LOVE ITALIAN CUISINE
    • Aderenti al Club/ Csatlakoztak a Klubhoz
    • BalliVini Euromarketbor
  • INCONTRI del Blog

    • BLOGTALÁLKOZÓK
    • GALLERIA - 2020.10.09 -Blogtalálkozó
    • GALLERIA - 2019.11.15 - Blogtalálkozó
    • GALLERIA - 2019.04.13 - Blogtalálkozó
    • GALLERIA - 2018.12.08 - Blogtalálkozó
    • GALLERIA - 2018.11.17 - Blogtalálkozó
    • GALLERIA - 2018.10.20 - Blogtalálkozó
  • Blog

    • A-Z
  • Blog

    Use tab to navigate through the menu items.

     La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti

    ​

    Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon 

    BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO  DI ALBERTO  TIBALDI,
    MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA  

    E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
    L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI


    ​
    A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, ​ AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
    ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK 
    KÖSZÖNHETŐ


    ​ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA 
     

    • Facebook
    • YouTube

    ilona.david@olasz-konyha-blog.hu

    Tel: 36 70 541 2962

    • All Posts
    • Grillezés / Cucina alla griglia
    • A Nagyböjt / La Quaresima
    • Halak / Pesce
    • Olasz konyhaművészet Cucina italian
    • Friss házi tészta / Pasta fresca
    • Érlelt élelmiszerek Cibi fermentati
    • A menü művészete / Decidere il menu
    • Pezsgő / Spumante
    • Citrom / limone
    • Asztalterítés / Apparecchiare
    • Mediterrán Diéta/Dieta mediterranea
    • Paradicsom / Pomodoro
    • Padlizsán / Melanzana
    • Rizottó / Risotto
    • Egyszerű ételek
    • Piatti semplici
    • Formaggi
    • Sajtok
    • Borok
    • Vini
    • Húsvét
    • Pasqua
    • Caffé
    Il  galateo  del  pane / A kenyérkultúra reneszánsza és a kenyér-etikett
    Dávid Ilona
    • márc. 15.

    Il galateo del pane / A kenyérkultúra reneszánsza és a kenyér-etikett

    Manapság a kenyér ismét elkíséri az étkezéseink minden fázisát, különböző megjelenési formákban és ízekben.
    31 megtekintés
    Ki kapja meg az UNESCO világörökség elismerését 2022-ben?Több jelölt is lehet -indokoltan!
    Dávid Ilona
    • 2021. nov. 28.

    Ki kapja meg az UNESCO világörökség elismerését 2022-ben?Több jelölt is lehet -indokoltan!

    Az Olasz kávépörkölők szövetsége kérelmet nyújtott be hogy tegyenek javaslatot az eszpresszókávé UNESCO-örökségként való elismerésére.
    32 megtekintés
    A Húsvét az olasz étkezési hagyományokban
    Alberto Tibaldi
    • 2021. ápr. 3.

    A Húsvét az olasz étkezési hagyományokban

    A Húsvét egy mérföldkő a keresztény liturgikus évben. Ez az ünnep 2000 éve szabályozza sok egyéb ünnep esedékességét és időpontját.
    193 megtekintés
    140 éve lobogó családi szenvedély az olasz borászatban, avagy a Serena borok története
    Dr. Hruby József
    • 2021. febr. 6.

    140 éve lobogó családi szenvedély az olasz borászatban, avagy a Serena borok története

    A Serena borászat fő profilja a Charmat módszerrel készült prosecco, a prosecco DOC, valamint bio és DOCG fehér és rozé prosecco, gyögyözőb
    40 megtekintés
    Borászkodni családban jó, avagy 3 generáció a Livon borászatban
    Dr. Hruby József
    • 2021. jan. 28.

    Borászkodni családban jó, avagy 3 generáció a Livon borászatban

    Vegyünk egy mély lélegzetet, s ugorjunk vissza kicsit az időben – nem nagyot, mindössze 57 évet! Történetünk 1964-ben kezdődött, amikor...
    41 megtekintés
    A Talamonti borászat
    Dr. Hruby József
    • 2021. jan. 20.

    A Talamonti borászat

    Mostani kicsiny blogbejegyzésünk címe olyan rövid, mint az amerikai filmek többségének címe. Ott meg kell nézni a filmet, ahhoz, hogy...
    26 megtekintés
    BORRÓL AZ IGAZSÁG