top of page

Alberto Tibaldi, Alberto Tibaldi, olasz konyhaművészet szakértője, tiszteletbeli Delegátusa a budapesti Olasz Konyhaművészet Akadémiának (Accademia Italiana della Cucina) 

Alberto Tibaldi az olasz konyhaművészet abszolút szakértője. A több mint 20 éven keresztül folytatott magyarországi, gyümölcsöző tevékenységének fókusza az olasz konyhaművészet, az olasz alapanyagok, a tipikus olasz ételfogások és a regionális ételkülönlegességekben rejlő kifinomultságról szóló ismeretek terjesztésére esett. Alberto Tibaldi úr számos gasztronómiával kapcsolatos eseményen és magyar egyetemek által szervezett konferencián tartott előadást, kihangsúlyozva egy talán meglepő olasz gasztronómiai valóságot: minden régiónak saját olaja, saját zöldfűszerei és saját zöldségei vannak, ugyanúgy, ahogy ezek elkészítése is annak a régiónak sajátossága.

 

És még egy fontos, sokszor elfeledett tényezőről: minden ételből a maga tájegységéről származó bor képes előhozni a benne rejlő maximális ízharmóniát.

bottom of page