


La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti
Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon
BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO DI ALBERTO TIBALDI,
MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA
E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI
A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK
KÖSZÖNHETŐ
ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA

Alberto Tibaldi, Alberto Tibaldi, olasz konyhaművészet szakértője, tiszteletbeli Delegátusa a budapesti Olasz Konyhaművészet Akadémiának (Accademia Italiana della Cucina)
Alberto Tibaldi az olasz konyhaművészet abszolút szakértője. A több mint 20 éven keresztül folytatott magyarországi, gyümölcsöző tevékenységének fókusza az olasz konyhaművészet, az olasz alapanyagok, a tipikus olasz ételfogások és a regionális ételkülönlegességekben rejlő kifinomultságról szóló ismeretek terjesztésére esett. Alberto Tibaldi úr számos gasztronómiával kapcsolatos eseményen és magyar egyetemek által szervezett konferencián tartott előadást, kihangsúlyozva egy talán meglepő olasz gasztronómiai valóságot: minden régiónak saját olaja, saját zöldfűszerei és saját zöldségei vannak, ugyanúgy, ahogy ezek elkészítése is annak a régiónak sajátossága.
És még egy fontos, sokszor elfeledett tényezőről: minden ételből a maga tájegységéről származó bor képes előhozni a benne rejlő maximális ízharmóniát.