top of page

Settimana della cucina 2018, 19-25 novembre

OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – 2018, november 19-25

Olasz Kultúrintézet program
Olasz Kultúrintézet program
TERZA SETTIMANA  DELLA CUCINA ITALIANA  NEL MONDO  
19-25 novembre 2018 
HARMADIK OLASZ  GASZTRONÓMIAI  VILÁGHÉT  2018. november 19-25. 

PROGRAM

Programma culturale presso l'Istituto di Cultura
Olasz Kultúrintézet program
Olasz Kultúrintézet program
       Spettacolo “Recitar mangiando” Maria Teresa Ruta, Guenda Goria e Silvia Siravo ci hanno raccontato attraverso la voce di vari autori della letteratura mondiale il senso del cibo nella vita, viaggiando attraverso la storia, la filosofia, la psicologia, la musica e la poesia. 
       Étel és irodalom – színházi előadás   Maria Teresa Ruta, Guenda Goria és Silvia Siravo a világirodalom ismert szerzőinek hangján, a történelemben, a filozófiában, a pszichológiában, a zenében és a költészetben tett utazáson keresztül meséltek az ételnek az életben betöltött szerepéről.
Olasz Kultúrintézet program
        Film “Un Americano a Roma”  Alberto Sordi nel ruolo di Nando Moricone - “Maccarone, m’hai provocato e io ti distruggo adesso, maccarone! Io me te magno” 
IIC 
        Film – Egy amerikai Rómában Nando Moricone szerepében Alberto Sordi - “Makaróni! Te felbőszítettél és én most tönkreteszlek. Te makaróni! Én most befallak!” 
Olasz Kultúrintézetben Olasz vacsora
Olasz Kultúrintézet program
Olasz Kultúrintézet program
        ENIT (Olasz Turisztikai Hivatal) gálaestje Magyar és olasz utazásszervezőknek szervezett est Mediterrán diétára fókuszáló vacsorával. Bemutatásra került az ENIT 2019-re tervezett tevékenysége. 
        Cena di Gala ENIT  Serata dedicata ai  tour operator italiani ed ungheresi con una cena con focus sulla Dieta Mediterranea. È stato presentato il Programma d’attività ENIT 2019.  
        “Tradizione e qualità. Un percorso regionale dei vini italiani”.  Evento organizzato dall’ICE Agenzia di Budapest e curato da Barbara Tamburini, esperto enologo di fama internazionale.               
        Hagyomány és minőség. Utazás a regionális olasz borok világában Az esemény a Budapesti ICE iroda szervezésében valósult meg Barbara Tamburini, nemzetközi hírű borszakértő
közreműködésével. 
        Apericena és tipikus Puglia-i termék-kostoló  A rendezvény 17.30-kor kezdődött, az este folyamán lehetőség volt megkostólni a tipikus Puglia-i  termékeket, melyek a Mediterrán étrend alapjai. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” együttműködésének köszönhetően egy gazdag gasztronómiai ajánlatot mutattak be a vendégeknek, mely a Puglia-i hagyományokon alapul,  “Cantine Le Grotte” és “Azienda Gino Turco” szívélyes részvételével. 
Ristorante Gustolato
        Apericena Degustazione prodotti tipici pugliesi L’evento è iniziato alle 17.30, nel corso della serata è stato possibile degustare una selezione di prodotti tipici Pugliesi alla base della Dieta Mediterranea. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” collaborano per offrire una proposta gastronomica ricca che affonda le radici nella tradizione pugliese con la gentile partecipazione de “Cantine Le Grotte” e “Azienda Gino Turco”.  
Ristorante Gustolato
 
bottom of page