top of page

Settimana della cucina 2018, 19-25 novembre

OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – 2018, november 19-25

Névtelecopertina.png
fejléc.png
TERZA SETTIMANA  DELLA CUCINA ITALIANA  NEL MONDO  
19-25 novembre 2018 
HARMADIK OLASZ  GASZTRONÓMIAI  VILÁGHÉT  2018. november 19-25. 

PROGRAM

program 1.png
program 2.png
rec mang.png
       Spettacolo “Recitar mangiando” Maria Teresa Ruta, Guenda Goria e Silvia Siravo ci hanno raccontato attraverso la voce di vari autori della letteratura mondiale il senso del cibo nella vita, viaggiando attraverso la storia, la filosofia, la psicologia, la musica e la poesia. 
       Étel és irodalom – színházi előadás   Maria Teresa Ruta, Guenda Goria és Silvia Siravo a világirodalom ismert szerzőinek hangján, a történelemben, a filozófiában, a pszichológiában, a zenében és a költészetben tett utazáson keresztül meséltek az ételnek az életben betöltött szerepéről.
film.png
        Film “Un Americano a Roma”  Alberto Sordi nel ruolo di Nando Moricone - “Maccarone, m’hai provocato e io ti distruggo adesso, maccarone! Io me te magno” 
IIC 
        Film – Egy amerikai Rómában Nando Moricone szerepében Alberto Sordi - “Makaróni! Te felbőszítettél és én most tönkreteszlek. Te makaróni! Én most befallak!” 
cena cciu.png
46511132_260370604644583_255400917451407
45831060_2168032886782771_29992838186632
        ENIT (Olasz Turisztikai Hivatal) gálaestje Magyar és olasz utazásszervezőknek szervezett est Mediterrán diétára fókuszáló vacsorával. Bemutatásra került az ENIT 2019-re tervezett tevékenysége. 
        Cena di Gala ENIT  Serata dedicata ai  tour operator italiani ed ungheresi con una cena con focus sulla Dieta Mediterranea. È stato presentato il Programma d’attività ENIT 2019.  
        “Tradizione e qualità. Un percorso regionale dei vini italiani”.  Evento organizzato dall’ICE Agenzia di Budapest e curato da Barbara Tamburini, esperto enologo di fama internazionale.               
        Hagyomány és minőség. Utazás a regionális olasz borok világában Az esemény a Budapesti ICE iroda szervezésében valósult meg Barbara Tamburini, nemzetközi hírű borszakértő
közreműködésével. 
        Apericena és tipikus Puglia-i termék-kostoló  A rendezvény 17.30-kor kezdődött, az este folyamán lehetőség volt megkostólni a tipikus Puglia-i  termékeket, melyek a Mediterrán étrend alapjai. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” együttműködésének köszönhetően egy gazdag gasztronómiai ajánlatot mutattak be a vendégeknek, mely a Puglia-i hagyományokon alapul,  “Cantine Le Grotte” és “Azienda Gino Turco” szívélyes részvételével. 
Ristorante Gustolato
        Apericena Degustazione prodotti tipici pugliesi L’evento è iniziato alle 17.30, nel corso della serata è stato possibile degustare una selezione di prodotti tipici Pugliesi alla base della Dieta Mediterranea. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” collaborano per offrire una proposta gastronomica ricca che affonda le radici nella tradizione pugliese con la gentile partecipazione de “Cantine Le Grotte” e “Azienda Gino Turco”.  
Ristorante Gustolato
 
bottom of page