


La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti
Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon
BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO DI ALBERTO TIBALDI,
MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA
E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI
A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK
KÖSZÖNHETŐ
ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA
La pandemia Convid 19 ha duro colpito la ristorazione in tutto il mondo. I ristoratori italiani in Ungheria si impegnano ad adattarsi alla situazione e prepararsi la riapertura in modo in cui il pubblico ungherese possa in tutta sicurezza ritornare ai tavoli dei ristoranti e godersi gli inconfondibili sapori della cucina italiana.
SEMIANRIO DI DEGUSTAZIONE DELL'OLIO DI OLIVA
OLÍVAOLAJ KÓSTOLÓ SZEMINÁRIUM
Organizzato da ITA - ITA szervezésében
Budapest, hotel CORINTHIA 2019.05.28

Il seminario è a cura dell’ Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva – ONAOO ed i loro rappresentanti
A szemináriumot Az Olasz Olivaolajkosóló Szövetség -ONAOO és képviseői közreműködésével tartottak meg
Prima di tutto sono state spiegate al pubblico ungherese i concetti di
D.O.P.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölések. A DOP eredetmegjelölés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek minősége vagy jellemzői alapvetően vagy kizárólag egy adott földrajzi környezetnek és az ahhoz kapcsolódó természeti (nyersanyagok, környezeti jellemzők, lokalizáció) és emberi (hagyományos és kézműves előállítás) tényezőknek köszönhetők.
I.G.P.
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ, PGI). Az IGP földrajzi jelzés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek valamely tulajdonsága, hírneve vagy más jellemzője alapvetően földrajzi eredetének tulajdonítható, előállításának legalább egy szakasza a meghatározott földrajzi területen történik.
I temi del seminario
A szeminárium témái


Differenti fattori che determinano la QUALITÀ e la TIPICITÀ dell’olio

Az olívaolaj MINŐSÉGÉT és KARAKTERÉT befolyásoló tényezők

Nel mondo ci sono 2000 TIPI DI OLIVE DI COLTURA, di cui circa 600 in Italia
Produzione di olio
Produzione di olive da tavola

2000 OLÍVABOGYÓ FAJTA van a világon, ebből 600 Olaszországban
Olajbogyó termelés
Asztali olajbogyó termelés

Condizioni climatiche

Éghajlati viszonyok

La maturazione delle olive

Az olivák érése
La conservazione ed il trasporto delle olive
Az olivabogyó tárolása és szállítása



Il frantoio

Az olajütő

I nemici dell'olio

Az olaj ellenségei

Pregi e difetti dell'olio

Az olaj pozitív jellemzői és hibái

Le caratteristiche organoletiche
