



La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti
Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon
BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO DI ALBERTO TIBALDI,
MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA
E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI
A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK
KÖSZÖNHETŐ
ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA
Legyél regisztrált tagunk!
Az OLASZ KONYHA BLOG legelsősorban egy párbeszédet kezdeményező hely, így a regisztrált tag sokféleképpen lép interakcióba a többi taggal (magyar és olasz anyanyelvűekkel), a Magyarországon tevékenykedő olasz vendéglátás világával és az Olasz Kultúrintézettel, mely autentikus olasz helyszíne a rendszeres blogtalálkozásoknak.
A kultúrintézeti találkozások ingyenesek, de belépni a találkozásainkra, ahogy minden egyéb kultúrintézeti rendezvényre, az Amici dell’Istituto tagsági kártyával (évi 4000 FT) lehetséges.
Mit ad Neked az Amici dell’Istituto státusz? A Blogtalálkozások naptára menüpont alatt tudsz erről tájékozódni.
Milyen elönyőkkel jár az OLASZ KONYHA BLOG website tagsága?
Részletes leírást a Hogyan működik menüpont alatt találsz, de néhány fontosabbat megemlítünk itt is tömören összefoglalva:
- megkapod a meghívást a rendszeres (havi) Blogtalálkozókra (részletek a Blogtalálkozások naptára menüpont alatt)
- rákerülsz a gasztro- események meghívottainak listájára
- blogtevékenységgel pontokat tudsz gyűjteni, azokért pedig olasz vendéglátósok jóvoltából bónuszok, kedvezmények és „olaszos” ajándékok boldog tulajdonosa lehetsz
- a blogtag saját fiókkal rendelkezik, itt megtalálja az esetleges éttermi online végzett megrendeléseit (ha az ITALIAN CUISINE LOVERS CLUB tagjaként, kedvezményesen teszi meg, weblapunkon keresztül) , vagy, ha valaki aktív cikkfordító vagy kommentáló, vannak kővetői, a fiókjában találja meg a tevékenységéről szóló statisztikákat, meg tudja tekinteni a többi tag blogcikkekkel kapcsolatos blogtevékenységi eredményességét.
Mi az ún. "Blogtevékenység"?
- véleményt nyilvánítani egy-egy blogbejegyzésről (Like)
- véleményt nyilvánítani egy-egy fordításról, a fordításhoz kommentet fűzni (ha Ön haladó olasz nyelvtudással rendelkezik)
- kommenteket fűzni a blogbejegyzésekhez (újdonság: a kommentek lehetnek szöveggel, képpel, videóval ellátottak, de még hangos üzenetek is!)
- követni a cikk szerzőjét vagy fordítóját
- segíteni az olasz anyanyelvű blogtagoknak, akik a magyar nyelvet gyakorolják
- a kultúrintézeti találkozókon aktívan részt venni
- dialógust generálni a Blogon (magas pontszámmal jár)
- blogcikkeket lefordítani olaszról magyarra (legmagasabb pontszámmal járó tevékenység)
- amennyiben gyakorolnád a fordítást, tanári segítségben részesülhetsz ingyenesen, erről részleteket a Hogyan működik menüpont alatt és az ITALIAN LIVE PRACTICE oldalon olvashatsz.
A OLASZ KONYHA BLOG portál Regisztráció 3 lépésből áll

Az első lépés a szokásos SIGN UP e-mail címmel és jelszóval, vagy Facebook, illetve Google+ fiókkal valósul meg a regisztráció. Ezzel már a weblapunk tagja vagy!
Második lépésként megkérünk Téged, hogy szánj pár percet és válaszolj pár rövid kérdésre a lenti Kérdőív regisztrált tagoknak nevezetű űrlap kitöltésével. Ez szükséges ahhoz, hogy tudjunk Téged megfelelő módon bevonni a Blog tevékenységéibe, személyre szabott hírlevelet írni, amennyiben feliratkozol rá, úgy értesíteni az újdonságokról és gasztro- eseményekről. Az egyik igen fontos kritérium az olasz nyelv ismerete, de az érdeklődési köröd is lényeges, ugyanis nem mindegy, hogy Téged italofon-ként hívunk meg egy gasztro- eseményre, vagy az olasz nyelvet nem beszélőként, mert ebben az esetben tolmácsolást biztosítunk. Kérjük, ugyanazt az e-mail címet add meg, mint a SIGN IN lépésnél, vagy, ha közösségi fiókkal regisztráltál, ugyanazt add meg itt is.
Harmadik lépésnek, egyben a Regisztráció kipróbálása és véglegesítése egy kommentet kell fűznöd valamelyik Blog cikkünkre (a Blog szekcióban) a Heyoya applikáció segítségével. E fázis sikeres lezártával a rendszer felismer téged, minden Like-olással, kommenttel, egyéb tevékenységgel pontokat gyűjthetsz.
A Regisztráció SIKERES, ha a folyamatok
a következő módon követik egymást:
- az első lépés, a SIGN IN funkcióval végzett regisztrációt követően köszönőlevelet kapsz az OLASZ KONYHA BLOG/Dávid Ilonától, amelyben megkérünk téged a lenti Kérdőív kitöltésére.
- a Kérdőív kitöltését követően a saját válaszaidat e-mailben kapod. Fontos, hogy ugyanazt az azonosítási módot használd (ugyanazt az e-mail címet, vagy alternatívanként közösségi fiókot, mint a SIGN IN regisztrációnál!
- a regisztráció kipróbálása, véglegesítése végett a Hoyoya applikáció azonosít téged, miután kommentet fűztél. Nagyon fontos itt, is, hogy ugyanazt az e-mail címet használd (amennyiben nem közösségi fiókkal azonosítottad magad), mint az első két lépésnél.
A képen megmutatjuk hogyan lehet kommentet fűzni a Heyoya applikációval (minden blogcikk alatt).

Az üzenet befejeztével ezt az azonosítási kérdést kapod

A sikeres azonosítással leadott üzenettel élesítetted regisztrációdat.
GRATULÁLUNK és sok szeretettek üdvözöljük Téged az OLASZ KONYHA BLOG közösségébe!