La pandemia Convid 19 ha duro colpito la ristorazione in tutto il mondo. I ristoratori italiani in Ungheria si impegnano ad adattarsi alla situazione e prepararsi la riapertura in modo in cui il pubblico ungherese possa in tutta sicurezza ritornare ai tavoli dei ristoranti e godersi gli inconfondibili sapori della cucina italiana.

                                                                         SEMIANRIO DI DEGUSTAZIONE DELL'OLIO DI OLIVA

                                                                         OLÍVAOLAJ KÓSTOLÓ SZEMINÁRIUM

Organizzato da ITA - ITA szervezésében

Budapest, hotel CORINTHIA 2019.05.28

 A szemináriumot Az Olasz Olivaolajkosóló  Szövetség -ONAOO és képviseői közreműködésével tartottak meg

Prima di tutto sono state spiegate al pubblico ungherese i concetti di

D.O.P.

Oltalom alatt álló eredetmegjelölések. A DOP eredetmegjelölés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek minősége vagy jellemzői alapvetően vagy kizárólag egy adott földrajzi környezetnek és az ahhoz kapcsolódó természeti (nyersanyagok, környezeti jellemzők, lokalizáció) és emberi (hagyományos és kézműves előállítás) tényezőknek köszönhetők.

I.G.P.

Oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ, PGI). Az IGP földrajzi jelzés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek valamely tulajdonsága, hírneve vagy más jellemzője alapvetően földrajzi eredetének tulajdonítható, előállításának legalább egy szakasza a meghatározott földrajzi területen történik.

I temi del seminario

A szeminárium témái

Differenti fattori che determinano la QUALITÀ e la TIPICITÀ dell’olio
Az olívaolaj MINŐSÉGÉT és KARAKTERÉT befolyásoló tényezők 
Nel mondo ci sono 2000 TIPI DI OLIVE DI COLTURA, di cui circa 600 in Italia 
Produzione di olio
Produzione di olive da tavola
2000 OLÍVABOGYÓ FAJTA van a világon, ebből 600 Olaszországban
 Olajbogyó termelés
Asztali olajbogyó termelés 
Condizioni climatiche 
Éghajlati viszonyok
La maturazione delle olive
Az olivák érése
La conservazione ed il trasporto delle olive
Az olivabogyó tárolása és szállítása
Il frantoio
Az olajütő
I nemici dell'olio
Az olaj ellenségei
Pregi e difetti dell'olio
Az olaj pozitív jellemzői és hibái
Le caratteristiche organoletiche
Az olivaolaj érzékszervi jellemzői

© 2017 Eu-Project Bt. 1081 Budapest, Bezerédi utca, 19; Adószám: HU25800474; Cg: 01-06-791333

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK