top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

Halak 5. A hirtelen sült hal/halszelet


A hal elkészítése IV.

A hirtelen sült hal/halszelet

Haltípusok:

lepényhal, nyelvhal, pisztráng, rombuszhal vagy lazac filé, de arany durbincs és tengeri sügér

Eljárás

A hirtelen sült hal a közepes méretű hal, vagy halszelet vajban való sütését jelenti. 3 módszer közül lehet választani.

3 módszer szerint készíthetünk hirtelen sült halat

De minhárom módszernél vajat használunk zsíradéknak.

A Vajban sült hal nevezésű módszer.


A halat belisztezzük, majd megsütjük olvasztott vajban, serpenyőben. Ha már egyszer megpirult az egyik oldala, megforgatjuk és sózzuk. A sütés végén a halnak jól pirítottnak és ropogósnak kell lennie mindkét oldalán.


Hirtelen sült hal
Hirtelen sült hal

Angol módra

Ugyanaz az eljárás, mint az előzőekben, csakhogy nemcsak lisztbe forgatjuk a halat sütés előtt, hanem felvert tojásba és zsemlemorzsába is.

Molnárasszony módra

A halat teljesen szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, majd beforgatjuk lisztbe, úgy, hogy igen vékony réteg liszt módszer szerint legyen rajta (fontos lerázni róla a fölösleget). Időközben kevés vajat teszünk a serpenyőbe, úgy, hogy csak az alját fedje; amikor jó meleg a vaj, beletesszük a halat és kb. 5 percig sütjük (a sütési idő változhat a hal mérete szerint), de fontos megforgatni a másik oldalára, amikor félig kész. Kevés citromlével tálaljuk, petrezselyemzölddel és rászórva olvasztott vajjal.






Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo originale in italiano QUI


Legfrisebb bejegyzések
bottom of page