DIETA MEDITERRANEA XII. MEDITTERÁN DIÉTA XII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA VII. MEDITTERÁN DIETA


Insalata d’orzo con olive e noci pecan - Olívás-pekándiós árpa saláta

Ingredienti

 120 g di orzo  600 g di pomodori  40 g di mais  300 g di funghi crudi  600 g di peperoni crudi  600 g di sottoaceti  4 cucchiai di olio di oliva  36 g di noci pecan  Sale, pepe, erbe a piacere

Preparazione

Lessate l’orzo in abbondante acqua salata, seguendo le istruzioni sulla confezione. Nel frattempo unite in un’insalatiera i pomodori, i funghi, ed i peperoni tagliati a tocchetti, quindi i sottoaceti, le noci pecan, le olive e l’olio, insaporendo con pepe e erbe a piacere. Quando l’orzo è cotto, scolatelo, fatelo intiepidire e aggiungetelo nell’insalatiera. Potete servire tiepido o metterlo in frigorifero e servirlo freddo.

Hozzávalók

 120 gramm árpa  600 gramm paradicsom  40 gramm kukorica  300 gramm gomba  600 gramm paprika  600 gramm savanyúság  4 kanál olívaolaj  36 gramm pekándió  Só, bors, ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés

Az árpát bőséges mennyiségű sós vízben, a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Ezalatt egy salátástálban összedolgozzuk a paradicsomot, a gombát és a felkockázott paprikát, a savanyúságot, a pekándiót, az olívabogyót és az olajat, majd ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük. Amikor az árpa megfőtt, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni és a salátástálba öntjük. Tálalhatjuk langyosan vagy hűtőben lehűtve hidegen.

#BROCHUREdellAmbasciataItaliana

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

© 2017 Eu-Project Bt. 1081 Budapest, Bezerédi utca, 19; Adószám: HU25800474; Cg: 01-06-791333