DIETA MEDITERRANEA XIV. MEDITTERÁN DIÉTA XIV. Ricette della DIETA MEDITERRANEA IX. MEDITTERÁN DIETA
Vellutata di zucca o broccoli con crostini - Sütőtök vagy brokkoli krémleves pirítóssal
Ingredienti
1200 g di zucca 4 cucchiai di olio di oliva Cipolla a piacere Prezzemolo Peperoncino (se piace) Sale e pepe 80 g di crostini 4 cucchiaini di semi di zucca (facoltativi)
Preparazione
Pelate, mondate e fate a pezzi la zucca e lessatela in abbondante acqua salata. Scolate, unite l’olio, il peperoncino, la cipolla tritata, il prezzemolo, il sale ed il pepe. Mescolate bene e raggiunta la consistenza desiderata, passate con il frullatore a immersione. Servite cospargendo di crostini e se piacciono semi di zucca.
Hozzávalók
1200 gramm sütőtök 4 kanál olívaolaj Vöröshagyma ízlés szerint Petrezselyem Erős paprika (elhagyható) Só és bors 80 gramm pirítós 4 kanál tökmag (elhagyható)
Elkészítés
Meghámozzuk és feldaraboljuk a sütőtököt, majd bőséges mennyiségű, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk az olajat, az erős paprikát, a felaprított vöröshagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot. Jól összekeverjük és miután a kívánt állagot elértük, botmixerrel krémesítjük. A pirítós darabokkal megszórva, illetve ízlés szerint tökmaggal tálaljuk.