top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

DIETA MEDITERRANEA XVI. MEDITTERÁN DIÉTA XVI. Ricette della DIETA MEDITERRANEA XI. MEDITTERÁN DIETA


Spaghetti sciuè sciuè - Ripsz-ropsz spagetti

Ingredienti

 300 g di spaghetti  800 g di pomodori rossi ben maturi  10 foglie di basilico  2 spicchi d’aglio  8 cucchiai di olio extravergine d’oliva  1/2 peperoncino fresco semipiccante  sale quanto basta. Preparazione

Scottate i pomodori per 2 minuti in acqua bollente, scolateli, fateli raffreddare, pelateli e tritateli finemente. Fate scaldare l’olio in una casseruola antiaderente e fatevi imbiondire gli spicchi d’aglio schiacciati. Aggiungete il peperoncino (meglio quello fresco semipiccante) nel soffritto. Unite la polpa dei pomodori, salate e fate cuocere a fuoco vivo per 15 minuti senza fare asciugare troppo il sugo (che deve rimanere molto morbido).A fine cottura, rimuovete l’aglio, mettete le foglie di basilico spezzettate con le mani, aggiungete un filo di olio crudo e aggiustate di sale. Nel frattempo fate cuocere gli spaghetti in abbondante acqua salata. Scolateli ben bene e tuffateli nella padella contenente il sugo. Saltate la pasta nella casseruola col sugo spolverando con del formaggio grattugiato. Servite caldissimo.

Hozzávalók

 300 gramm spagetti  800 gramm jó érett paradicsom  10 bazsalikomlevél  2 gerezd fokhagyma  8 kanál extraszűz olívaolaj  1/2 enyhén csípős, friss paprika  Só ízlés szerint Elkészítés

Két percre forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomot, leszűrjük és lehűtjük, meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy tapadásmentes fazékban felforrósítjuk az olajat, az átnyomott fokhagymát üvegesre pirítjuk. A pirított fokhagymához adjuk az erős paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomvelőt, sózzuk és nagy lángon 15 percig főzzük, elkerülve azonban, hogy túl sok levet veszítsen (nagyon lágynak kell maradnia). Miután elkészült, kivesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a kézzel tépkedett bazsalikomleveleket, meglocsoljuk olajjal és sóval ízesítjük. Közben bőséges mennyiségű vízben kifőzzük a spagettit. Jól leszűrjük és beleborítjuk a szószt tartalmazó serpenyőbe. Megforgatjuk a tésztát a serpenyőben és megszórjuk a reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

Legfrisebb bejegyzések
bottom of page