top of page

Legyél regisztrált tagunk!

Az OLASZ KONYHA BLOG legelsősorban egy párbeszédet kezdeményező hely, így a regisztrált tag sokféleképpen lép interakcióba a többi taggal (magyar és olasz anyanyelvűekkel), a Magyarországon tevékenykedő olasz vendéglátás világával és az Olasz Kultúrintézettel, mely autentikus olasz helyszíne a rendszeres blogtalálkozásoknak.

A kultúrintézeti találkozások ingyenesek, de belépni a találkozásainkra, ahogy minden egyéb kultúrintézeti rendezvényre, az Amici dell’Istituto tagsági kártyával (évi 4000 FT) lehetséges.

Mit ad Neked az Amici dell’Istituto státusz? A  Blogtalálkozások naptára menüpont alatt tudsz erről tájékozódni.

           Milyen elönyőkkel jár az  OLASZ KONYHA BLOG website tagsága?

         Részletes leírást a Hogyan működik menüpont alatt találsz, de néhány fontosabbat megemlítünk itt is tömören összefoglalva:

- megkapod a meghívást a rendszeres (havi) Blogtalálkozókra (részletek a Blogtalálkozások naptára menüpont alatt) 

- rákerülsz a gasztro- események meghívottainak listájára

- blogtevékenységgel pontokat tudsz gyűjteni, azokért pedig olasz vendéglátósok jóvoltából bónuszok, kedvezmények és „olaszos” ajándékok boldog tulajdonosa lehetsz

- a blogtag saját fiókkal rendelkezik, itt megtalálja az esetleges éttermi online végzett megrendeléseit (ha az ITALIAN CUISINE LOVERS CLUB tagjaként, kedvezményesen teszi meg, weblapunkon keresztül) , vagy, ha valaki aktív cikkfordító vagy kommentáló, vannak kővetői, a fiókjában találja meg a tevékenységéről szóló statisztikákat, meg tudja tekinteni a többi tag blogcikkekkel kapcsolatos blogtevékenységi eredményességét.

     Mi az ún. "Blogtevékenység"?

- véleményt nyilvánítani egy-egy blogbejegyzésről (Like)

- véleményt nyilvánítani egy-egy fordításról, a fordításhoz kommentet fűzni (ha Ön haladó olasz nyelvtudással rendelkezik)

- kommenteket fűzni a blogbejegyzésekhez (újdonság: a kommentek lehetnek szöveggel, képpel, videóval ellátottak, de még hangos üzenetek is!)

 - követni a cikk szerzőjét vagy fordítóját

 - segíteni az olasz anyanyelvű blogtagoknak, akik a magyar nyelvet gyakorolják

 - a kultúrintézeti találkozókon aktívan részt venni

 - dialógust generálni a Blogon (magas pontszámmal jár)

-  blogcikkeket  lefordítani olaszról magyarra (legmagasabb pontszámmal járó tevékenység)

 - amennyiben gyakorolnád a fordítást, tanári segítségben részesülhetsz ingyenesen, erről részleteket a Hogyan működik menüpont alatt és az ITALIAN LIVE PRACTICE oldalon olvashatsz.

A OLASZ KONYHA BLOG portál Regisztráció 3 lépésből áll

sign up.png

                                Az első lépés a szokásos SIGN UP e-mail címmel és jelszóval, vagy Facebook,                                         illetve Google+ fiókkal valósul meg a regisztráció. Ezzel már a weblapunk tagja vagy!

        Második lépésként megkérünk Téged, hogy szánj pár percet és válaszolj pár rövid kérdésre a lenti  Kérdőív regisztrált tagoknak nevezetű űrlap kitöltésével. Ez  szükséges ahhoz, hogy tudjunk Téged megfelelő módon bevonni a Blog tevékenységéibe, személyre szabott hírlevelet írni, amennyiben feliratkozol rá, úgy értesíteni az újdonságokról és gasztro- eseményekről. Az egyik igen fontos kritérium az olasz nyelv ismerete, de az érdeklődési köröd is lényeges, ugyanis nem mindegy, hogy Téged italofon-ként hívunk meg egy gasztro- eseményre, vagy az olasz nyelvet nem beszélőként, mert ebben az esetben tolmácsolást biztosítunk. Kérjük, ugyanazt az e-mail címet add meg, mint a SIGN IN lépésnél, vagy, ha közösségi fiókkal regisztráltál, ugyanazt add meg itt is.

        Harmadik lépésnek, egyben a Regisztráció kipróbálása és véglegesítése egy kommentet kell fűznöd  valamelyik Blog cikkünkre (a Blog szekcióban) a Heyoya applikáció segítségével. E fázis sikeres lezártával a rendszer felismer téged, minden Like-olással, kommenttel, egyéb tevékenységgel pontokat gyűjthetsz.

A Regisztráció SIKERES, ha a folyamatok
a következő módon követik egymást:

- az  első lépés, a SIGN IN   funkcióval végzett regisztrációt követően köszönőlevelet kapsz az OLASZ KONYHA BLOG/Dávid Ilonától, amelyben megkérünk téged a lenti Kérdőív kitöltésére.

 - a Kérdőív kitöltését követően a saját válaszaidat e-mailben kapod. Fontos, hogy ugyanazt az azonosítási módot használd  (ugyanazt az e-mail címet, vagy alternatívanként közösségi fiókot, mint a SIGN IN regisztrációnál!

 - a regisztráció kipróbálása, véglegesítése végett a Hoyoya applikáció azonosít téged, miután kommentet fűztél. Nagyon fontos itt, is, hogy ugyanazt az e-mail címet használd (amennyiben nem közösségi fiókkal azonosítottad magad), mint az első két lépésnél. 

A képen megmutatjuk hogyan lehet kommentet fűzni a Heyoya applikációval (minden blogcikk alatt).

Hoyoya.png

Az üzenet befejeztével ezt az azonosítási kérdést kapod

Hoyoya 2.png

A sikeres azonosítással leadott üzenettel élesítetted  regisztrációdat.

 

GRATULÁLUNK és sok szeretettek üdvözöljük Téged az OLASZ KONYHA BLOG közösségébe!

bottom of page