top of page

Olasz gasztronómiai szaknyelv online kurzus

         GIALLO ZAFFERANO-nak köszönhetően multimédiás illusztrációk  gazdagítják a kurzusunk olasz gasztronómiával kapcsolatos tartalmait. 

Köszönet jár érte ezúton is!

Giallo Zafferano (www.giallozafferano.ita legjelentősebb olasz gasztronómiai portál, ahol az előételektől a desszertekig minden ételkategóriáról találhatunk recepteket, képeket, videókat.

Az Olasz gasztronómiai szaknyelvi kurzusunk összeállítása során néhány klasszikus receptről, konyhai eljárásról szóló képet, videót  vettünk át, ezekhez magyarázatokat, feliratozást, terminológia pontosításokat is adtunk hozzá magyar nyelven.  

         Az Olasz gasztronómiai szaknyelvi kurzust a
MAGYAR NEMZETI GASZTRONÓMIAI SZÖVETSÉG - MNGSZ is melegen ajánlja,

mint kiíváló továbbképzési lehetőség a vendéglátásban dolgozók számára

MNGSZ.png

Az Olasz gasztronómiai szaknyelv online kurzus

Az Olasz gasztronómiai szaknyelvi kurzus Dávid Ilona sokéves munkája és didaktikai tapasztalatának eredménye. A szerző olasz szaknyelvekre (gazdasági, turizmus, gasztronómiai) specializálódott olasz szakos tanár.

 

A kurzus főleg vendéglátásban dolgozóknak szól: szakácsoknak, felszolgálóknak, vagy mindazoknak a turizmus-vendéglátáshoz kapcsolódó szakmában dolgozóknak, szakembereknek, akik így vagy úgy számíthatnak olasz turistaforgalomra, vagy az olasz konyhaművészetről szóló ismereteiket hasznosíthatják a gyakorlatban, esetleg a birtoklásuk előnyt jelenthet szakmailag, vagy simán gazdagítani óhajtják kulináris műveltségüket. Hiszen, ha valakitől lehet tanulni a vendégfogadásról és a jó minőségű, színes étkezésről, azok biztosan az olaszok!

 

Egyébként is, az olasz konyhaművészetet csak az olasz nyelven keresztül lehet igazán megismerni!

A kurzus alapelve az, hogy a teljesen a nulláról indulva tanulónak is elegendő támaszt adjon ahhoz, hogy a tanuló ténylegesen meg is tudja tanulni az olasz nyelvet. Tehát semmi túlzás nincs abban, ha azt mondjuk, hogy ez a kurzus egy gasztronómiai szakszókinccsel gazdagított olasz kezdő nyelvtanfolyam!

A kurzus 15 egységből áll (Lezione 1-15), - minden egység 3 leckét tartalmaz (videóban) és egy többformátumú szószedetet, ami az adott egység témaköréhez kapcsolódik: zöldség, gyümölcs, húsok, első fogások, főfogások, halak, desszertek, konyhai eljárások) -, és egy mintegy 3400 kérdésből álló feladatsor sorozatból, mind képekkel, videókkal illusztrálva.

A kurzus teljesen online, ami azt jelenti, hogy:

- a kurzus minden anyaga digitális, és egy Internetes felületen tárolódik; amennyiben érdekelt vegye fel velünk a kapcsolatot: ilona.david@olasz-konyha-blog.hu

- a gyakorlási (gyakoroltatási) modul, vagyis az elsajátított ismeretek begyakorlása (begyakoroltatása), az ún. LIVE PRACTICE módszer alapján virtuális osztályteremben zajlik. Mit jelent a LIVE PRACTICE módszer? Lényegében azt, hogy a tanári órán (a virtuális osztálytermi foglalkozáson) a tanár csakis gyakoroltatja a kurzus anyaga alapján elsajátított ismereteket.

Nézzünk egy példát: a tanár nem fogja az órán elmagyarázni az igeragozást, mivel ezt a magyarázatot a tanulók számtalanszor is, ha szükséges, meghallgatták az adott, éppen aktuális videóból, hanem, olyan helyzetek szimulációját teremti az órán, hogy a tanulók „rákényszerüljenek” használni a ragozott igealakokat. Persze az éppen témakörhöz tartozó szókinccsel.

A kurzus akármikor elkezdhető, a virtuális osztálytermi gyakorlások rugalmasan vannak megszervezve, egyeztetés szerint.

bottom of page