top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog

Februári - márciusi HÍRLEVÉL
Olasz konyha: egy lépéssel közelebb az UNESCO elismeréséhez Hivatalos az Olasz Konyha UNESCO világörökségi jelölése. Az olasz kulináris...
Dávid Ilona
márc. 26.3 perc olvasás

Saltimbocca alla romana, az olasz konyha egyik örök klasszikusa
A Saltimbocca alla Romana az olasz gasztronómia egyik legismertebb fogása még itthon is ismert, ráadásul az eredeti nevén!
Dávid Ilona
febr. 16.2 perc olvasás


Itt az idő újra felfedezni a legédesebb gyökérzöldséget, a pasztinákot!
Gyakran háttérbe szorul a népszerűbb zöldségek mellett, de a pasztinák úgy néz ki, végre visszanyeri méltó helyét a konyhában.
Dávid Ilona
jan. 30.5 perc olvasás

LEKVÁROK ÉS SAJTOK: A TÖKÉLETES ELŐÉTEL
A lekvárok és sajtok párosítása olyan kulináris művészet, amely ötvözi az egyszerűséget és a kifinomultságot.
Dávid Ilona
jan. 22.3 perc olvasás


Karácsonyi utazás: történelem, legendás szereplők és szokások
Fedezzük fel együtt a Karácsony eredetét, a legendás szereplőket, akik életre keltik, valamint az ünnephez kötődő hagyományokat!
Dávid Ilona
2024. dec. 23.3 perc olvasás

10 legismertebb olasz karácsonyi édesség
Olaszországban a karácsony a hagyományos édességekről is szól, amelyek régiónként eltérőek.
Dávid Ilona
2024. dec. 20.2 perc olvasás

OLASZ KONYHA BLOG 2024, decemberi Hírlevél
Leginnovatívabb segélyakciók decemberben Olaszországban, Az olasz legismertebb karácsonyi édességek és a téli ünnepek eredete.
Dávid Ilona
2024. nov. 28.1 perc olvasás


OLASZ KONYHA BLOG Novemberi Hírlevél I.Sztárséf, aki nemet mondott: miért mondott le egy étterem a Michelin-csillagról
Miért mondott le egy étterem a Michelin-csillagról? Miért dönt valaki úgy, hogy elutasítja a a gasztronómia egyik legnagyogyobb elismerését?
Dávid Ilona
2024. nov. 28.3 perc olvasás

OLASZ KONYHA BLOG, 2024, októberi Hírlevél I. Az ősök „ebédjétől” a mi „vacsoránkig”: változó étkezésnevek és idők története
Az étkezések megnevezései a történelem során, a színek a gasztronómiában, és a IX. Olasz Gasztronómiai Világhét a küszöbön.
Dávid Ilona
2024. okt. 30.5 perc olvasás

Tortellini: hagyomány, legendák és a töltött tészta művészete
A tortellini egy töltött tésztaféle, amely az olaszországi Bologna és Modena városokból származik, Emilia-Romagna régióból.
Dávid Ilona
2024. okt. 4.3 perc olvasás


OLASZ KONYHA BLOG, 2024, szeptemberi Hírlevél
Olasz Konyha Blog szeptemberi hírlevél. Kafka különös viszonya az ételhez.Fagylalt és személyiség. Az anyaélesztő őrei, az élet metaforája.
Dávid Ilona
2024. szept. 28.3 perc olvasás

Milánói Ossobuco zöldborsóval - Egy igazi milánói klasszikus
Az Ossobuco egy olasz konyha igazi klasszikusa, híres milánói fogás. A név jelentése "lyukas csont" utalva a velős borjúlábszárcsontra.
Dávid Ilona
2024. szept. 12.4 perc olvasás

BAGNA CAUDA - Az olasz klasszikus szósz eredete és elkészítése otthon
A Bagna Cauda egy igazi ínyencség, Ez az étel nem csupán ízletes, hanem mély gyökerekkel rendelkezik az olasz kultúrában.
Dávid Ilona
2024. aug. 29.2 perc olvasás

Frissítő olasz nyári ízek!
Cikkünkben 5 étel, 5 ital és a híres Gelato receptje vár rád, hogy élvezhesd a legfrissítőbb olasz finomságokat.
Dávid Ilona
2024. júl. 27.8 perc olvasás


Pesztó: történet, regionális hagyományok, híres receptek és házi elkészítés
Ez az illatos és ízletes szósz világszerte meghódította a gasztronómia szerelmeseit, miközben szorosan kötődik liguriai gyökereihez.
Dávid Ilona
2024. júl. 4.3 perc olvasás

LASAGNE, az évszázadok ínyenc mesterműve - a lasagne eredete és sokszínű története -
A lasagne egy rendkívül sokoldalú étel, amelyet az összetevők széles skálájával gazdagíthatunk, így számos variációt készíthetünk belőle.
Dávid Ilona
2024. ápr. 30.3 perc olvasás

Panforte di Siena: egy torta ősi gyökerekkel
A Panforte di Siena a 13. századból származik, és Siena egyik jellegzetes gasztronómiai kincse, több mint ezer éves hagyomány.
Dávid Ilona
2024. márc. 20.2 perc olvasás

Szicíliai cannoli, utazás Szicília édes szívébe
A cannoli a felbecsülhetetlen értékű szicíliai kulináris hagyományokhoz tartozó édes finomság.
Dávid Ilona
2024. márc. 8.2 perc olvasás

A balzsamecet
A balzsamecetet a kézműves előállítási folyamat és a hosszú érlelés teszi különlegessé. Főzött és érlelt szőlőmust keverékéből készül, amely
Dávid Ilona
2024. febr. 11.6 perc olvasás

Polenta: az egyszerűség íze, a konyhaművészet sokoldalúsága
Polenta: Az Egyszerűség Íze, a Konyhaművészet Sokoldalúsága
Dávid Ilona
2024. febr. 4.2 perc olvasás
bottom of page