top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog


IL LIMONE V. A CITROM Uso in cucina A citrom ételben, italban
IL LIMONE Uso in cucina In cucina il limone trova un vastissimo impiego: di esso si utilizza principalmente il succo fresco, spremuto...

Alberto Tibaldi
2019. júl. 30.2 perc olvasás


IL LIMONE IV. A CITROM Proprietà nutrizionali
IL LIMONE Proprietà nutrizionali La parte del limone più comunemente utilizzata è il succo: rappresenta infatti fino al 50% del suo...

Alberto Tibaldi
2019. júl. 4.2 perc olvasás


Tészta 2. - A frisstészta fajták
Frisstészta fajták. A zöld tészta:
tojásból, lisztből és zöldségből készült tészta, tojásos és tojásnélküli tészták.

Alberto Tibaldi
2019. júl. 3.2 perc olvasás


IL LIMONE III. A CITROM Caratteristiche e varietà Fajták és tulajdonságai
IL LIMONE Caratteristiche Il frutto del limone è giallo all'esterno (ma ci sono varietà variegate di verde o bianco) ed incolore...

Alberto Tibaldi
2019. jún. 20.4 perc olvasás


IL LIMONE II. A CITROM Le origini II.
IL LIMONE Le origini II. Il limone, da frutto raro e prezioso, diventò molto più diffuso intorno al dodicesimo secolo grazie agli...

Alberto Tibaldi
2019. jún. 11.2 perc olvasás


IL LIMONE I. A CITROM Le origini I.
Édességek, sütemények hozzávalója, a halakhoz pótolhatatlan, de megfelelő a húsokhoz is, koktélok elkerülhetetlen alapanyaga, és idális fűsz

Alberto Tibaldi
2019. máj. 28.3 perc olvasás


A paradicsom 3. - A paradicsom tápértéke
A paradicsom 3. - A paradicsom tápértéke. A paradicsom gazdag vízben és szegény kalóriában, ugyanakkor kitűnő keveréke értékes ásványoknak.

Alberto Tibaldi
2019. ápr. 23.2 perc olvasás


A Nagyböjt (Quaresima) az olasz konyhaművészetben 3. Nagyböjti édességek
A Nagyböjti édességek igen nagy mértékben állnak távol az édességekről alkotott mai elképzelésünkről.

Alberto Tibaldi
2019. ápr. 2.1 perc olvasás


DIETA MEDITERRANEA II. MEDITTERÁN DIÉTA II. Ingredienti della Dieta mediterranea I. A mediterrán di
Pomodoro Originario dell’America del Sud, il pomodoro fu importato in Europa dagli Spagnoli nel XVI secolo. Le origini del nome per...
Dávid Ilona
2019. ápr. 2.2 perc olvasás


A Nagyböjt (Quaresima) az olasz konyhaművészetben 2. Nagyböjti receptek
Soványan enni nem jelenti feltétlenül íztelen ételeket enni! Az első fogástól egészen a desszertig, Nagyböjti konyhaművészetéről beszélünk.

Alberto Tibaldi
2019. márc. 27.2 perc olvasás


A paradicsom 2. A paradicsom jellemzői és fajtái
A paradicsom egy Solanacea családba tartozó növény, melynek más tagjai közé tartozik a burgonya, a paprika és a padlizsán is.

Alberto Tibaldi
2019. márc. 26.1 perc olvasás


A Nagyböjt (Quaresima) az olasz konyhaművészetben 1.
Mit is jelent "soványt enni"? Mára szerencsére elmúltak azok az idők, amikor szigorúan tartatták be a húsevési tilalmat.

Alberto Tibaldi
2019. márc. 23.1 perc olvasás


A paradicsom 1. A paradicsom eredete
A paradicsom eredete. A "tomato" angol kifejezés az aztek "xitomatl" vagy "zitomatl" szavakból ered, mexikói megnevezés az étkezésre haszná

Alberto Tibaldi
2019. febr. 8.1 perc olvasás


Hamis mítoszok és az 5 legborzalmasabb közhely az olasz konyháról külföldön
Abszurd megnevezések, sosem hallott ételfogások nevei és lehetetlen párosítások virítanak az "olasz" menün.

Alberto Tibaldi
2019. jan. 17.2 perc olvasás


La melanzana - A padlizsán E' stagione di melanzane, meraviglioso ortaggio delizia di tutti ma s
A történelemben azt találjuk a padlizsánról, hogy “Mela di Sodoma” , azaz szodomai almának hivják ezt a zöldéget az orvosok és a batanikuso
Dávid Ilona
2019. jan. 6.4 perc olvasás


Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" VI.
Olaszország százféle konyhaművészete VI.
Mit jelent “Olaszosan étkezni” és hányféle olasz lelket látunk az asztalnál IV.
"Al dente&qu

Alberto Tibaldi
2018. dec. 5.2 perc olvasás


DIETA MEDITERRANEA XVII. MEDITTERÁN DIÉTA XVII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA XII. MEDITTERÁN DIE
Minestra di ceci e cozze - Csicseriborsós fekete kagyló leves Ingredienti 800 g di cozze fresche 600 g di ceci (già lessati) 1,5...
Dávid Ilona
2018. dec. 3.2 perc olvasás


DIETA MEDITERRANEA XVI. MEDITTERÁN DIÉTA XVI. Ricette della DIETA MEDITERRANEA XI. MEDITTERÁN DIETA
Spaghetti sciuè sciuè - Ripsz-ropsz spagetti Ingredienti 300 g di spaghetti 800 g di pomodori rossi ben maturi 10 foglie di...
Dávid Ilona
2018. dec. 3.2 perc olvasás


DIETA MEDITERRANEA XV. MEDITTERÁN DIÉTA XV. Ricette della DIETA MEDITERRANEA X. MEDITTERÁN DIETA rec
Riso con zucchine e piselli - Cukkinis-borsós rizs Ingredienti 160 g di riso 1000 g di zucchine 400 g di piselli Cipolla 4...
Dávid Ilona
2018. dec. 3.1 perc olvasás


DIETA MEDITERRANEA XIV. MEDITTERÁN DIÉTA XIV. Ricette della DIETA MEDITERRANEA IX. MEDITTERÁN DIETA
Vellutata di zucca o broccoli con crostini - Sütőtök vagy brokkoli krémleves pirítóssal Ingredienti 1200 g di zucca 4 cucchiai di...
Dávid Ilona
2018. dec. 3.1 perc olvasás
bottom of page