top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog


Borászkodni családban jó, avagy 3 generáció a Livon borászatban
Vegyünk egy mély lélegzetet, s ugorjunk vissza kicsit az időben – nem nagyot, mindössze 57 évet! Történetünk 1964-ben kezdődött, amikor...
Dávid Ilona
2021. jan. 28.4 perc olvasás


A Talamonti borászat
Mostani kicsiny blogbejegyzésünk címe olyan rövid, mint az amerikai filmek többségének címe. Ott meg kell nézni a filmet, ahhoz, hogy...
Dávid Ilona
2021. jan. 20.3 perc olvasás


BORRÓL AZ IGAZSÁG
Ha olasz élelmiszerek és borok közelébe kerülnek, először keressék a DOP jelölést. Ez garantálja, hogy amit elfogyasztani készülnek, az hel
Dávid Ilona
2021. jan. 16.3 perc olvasás


Szicília, a sziget és borai
A szicíliai borok köznapjainkban a legismertebb a nero d’avola, s amiből készült kiváló bor az euromarketbor.hu kínálatában is megtalálható.
Dávid Ilona
2020. dec. 16.2 perc olvasás


A szicíliai fekete
A szicíliai – 2000 termelőt magában foglaló - Settesoli borszövetkezet a borok lehető legszélesebb palettáját állítja elő. Fehér-, rosé-...
Dávid Ilona
2020. dec. 5.2 perc olvasás


Rosato, avagy rozé olasz módra
Feltehetjük a kérdést, hogy mit is kell tudni a rozé borokról – úgy általában. Tudni persze semmit sem kell ahhoz, hogy kellően...
Dávid Ilona
2020. nov. 28.2 perc olvasás


Hét nap borai avagy a palackba zárt Szicília
Kezdjük egy kis (piccolo) nyelvészkedéssel és történelemmel (borzongjon csak meg a Nagyérdemű, ha van kedve nyugodtan a nyelvészet,...
Dávid Ilona
2020. nov. 13.2 perc olvasás


Vastedda, szicíliai sajt, - eredeti, szicíliai ízvilág -
A VASTEDDA kiváló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik: egy igazi csúcstermék. Speciális feldolgozásának köszönhetően különösen gazdag
Dávid Ilona
2020. aug. 28.4 perc olvasás


La torta Polizzi / A Polizzi város tortája
A szicíliai Polizzi városban lévő kolostor apácái használtak először friss juhsajtot cukorral, fahéjjal, tökkel és csokoládéval keverve.
Dávid Ilona
2020. aug. 1.3 perc olvasás


Coversazione sulla FARINATA / Beszélgetés a FARINATÁRÓL
A FARINATA-ról beszélgetünk, erről a hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb ételről Gen. Michele Fascianoval.
Dávid Ilona
2020. júl. 17.1 perc olvasás


LA FARINATA - Egyszerű és nagyszerű olasz ételek: a FARINATA
A „farinata” egy hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb étel. Megpróbáljuk leírni úgy, hogy nincs hozzá követendő recept!
Dávid Ilona
2020. jún. 25.3 perc olvasás


La ristorazione dopo la quarantena/A vendéglátás a karantén után
A vendéglátásnak - , ahogy annak világának is - meg kell változnia, s támogatnia kell a "konkrétumot".
A járvány miatt úgy éreztük, minden
Dávid Ilona
2020. jún. 7.4 perc olvasás


Cottura al forno: come usare il forno elettrico / Sütés az elektromos sütőben
Cottura al forno: come usare il forno elettrico: quando usare la mondalità statica e quando la ventilata / Sütés az elektromos sütőben.

Alberto Tibaldi
2020. ápr. 17.6 perc olvasás


COME SI APPARECCHIA LA TAVOLA II.ASZTALTERÍTÉS II. A tányérok és az evőeszközök elhelyezése
A szükséges tányérok száma a menütől függ, de az evőeszközök elhelyezését azonban szigorú szabályoknak megfelelően kell elvégezni.

Alberto Tibaldi
2020. márc. 26.3 perc olvasás


COME APPARECCHIARE LA TAVOLA I. / ASZTALTERÍTÉS I. Általános tudnivaló
Egy jól megterített asztal kifinomultságra, jó nevelésre utal és még bizonyítja ezen kívül a figyelmet és a gondoskodást.

Alberto Tibaldi
2020. márc. 4.3 perc olvasás


Le 7 regole per fare un buon risotto II. 7 szabály a jó rizottóért II.
A rizottó kimondottan egy olasz étel, az olasz konyhaművészet igazi diadala. Az elkészítési eljárások egyediek, nem hasonlítanak semmilyen o

Alberto Tibaldi
2020. febr. 20.3 perc olvasás


Le 7 regole per fare un buon risotto I.7 szabály a jó rizottóért I.
A rizottó kimondottan egy olasz étel, az olasz konyhaművészet igazi diadala. Az elkészítési eljárások egyediek, nem hasonlítanak semmilyen o

Alberto Tibaldi
2020. jan. 15.5 perc olvasás


Pesci d'autunno II. / ŐSZI HALAK II.
Mit főzzünk? Ősszel könnyű ez a kérdés, mert sok a friss zöldség és természetesen a friss hal is!
Elsősorban olyan idény-halfajtákkal készí

Alberto Tibaldi
2019. okt. 12.4 perc olvasás


PESCE D’AUTUNNO I. / ŐSZI HALAK I.
Milyen halfajták várnak minket ősszel a piacon? Ismerkedjünk meg az olasz őszi halfajtákkal!
Az őszi halak közül három fajtát emeltünk ki: a

Alberto Tibaldi
2019. okt. 4.5 perc olvasás


CIBI FERMENTATI E LE LORO PROPRIETÀ Érlelt élelmiszerek jótékony hatása
Az élelmiszerek érlelése legelsősorban tartósítási szükségletek kielégítésére kereshető vissza. Ős idők óta mindenhol a világon találunk érl
Dávid Ilona
2019. szept. 4.4 perc olvasás
bottom of page