top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog


Szicíliai cannoli, utazás Szicília édes szívébe
A cannoli a felbecsülhetetlen értékű szicíliai kulináris hagyományokhoz tartozó édes finomság.
Dávid Ilona
2024. márc. 8.2 perc olvasás


A balzsamecet
A balzsamecetet a kézműves előállítási folyamat és a hosszú érlelés teszi különlegessé. Főzött és érlelt szőlőmust keverékéből készül, amely
Dávid Ilona
2024. febr. 11.6 perc olvasás


Polenta: az egyszerűség íze, a konyhaművészet sokoldalúsága
Polenta: Az Egyszerűség Íze, a Konyhaművészet Sokoldalúsága
Dávid Ilona
2024. febr. 4.2 perc olvasás


A tök: hagyomány és népszokás íze az olasz ősz szívében
Az ősz beköszöntével a tök válik a konyha és a néphagyományok megkérdőjelezhetetlen főszereplőjévé. Bár a Halloween kelta eredetű ünnep,...
Dávid Ilona
2023. nov. 1.2 perc olvasás


A padlizsán parmigiana, klasszikus olasz étel
A padlizsán parmigiana az olasz konyha egyik legkedveltebb étele, egy igazi klasszikus olasz étel. A mediterrán ízek igazi diadala....
Dávid Ilona
2023. aug. 17.1 perc olvasás


Carbonara: az egyszerűség varázsa és az eredete rejtélye nyomában
Bár eredete vitatott, egy dolog biztos: a Carbonara egy ízletes és kedvelt étel, amely tökéletesen megtestesíti az olasz konyha filozófiáját
Dávid Ilona
2023. máj. 31.2 perc olvasás


A genovai pesto: rituálé, hagyomány, egyszerűség, ízek varázsa
A genovai pesto: rituálé, hagyomány, egyszerűség, ízek varázsa
Dávid Ilona
2023. máj. 30.3 perc olvasás


Illatos és ízletes szószok
A szószok különféle fajtákba sorolhatóak, például sós szószok, cibreo szósz, ragù szósz, valamint egyszerű ásványi sók

Alberto Tibaldi
2023. máj. 30.3 perc olvasás


Martino da Como "Libro de Arte Coquinaria", az olasz gasztronómia első könyve
Martino da Como "Libro de Arte Coquinaria", az olasz gasztronómia első könyve
Dávid Ilona
2023. máj. 27.2 perc olvasás


Az olasz eszpresszó, egy kávé és egy életmód
Az eszpresszó nem csak egy gyors kávé, hanem egy teljes érzékszervi élmény.
Dávid Ilona
2023. máj. 27.4 perc olvasás


Az olasz kézműves fagylalt hagyománya
A fagylalt története valóban lenyűgöző és ízletes utazás, amely a Római Birodalomhoz vezet vissza és kézművességgé vált.
Dávid Ilona
2023. máj. 26.3 perc olvasás


A spárga: titkok és csodák
A spárga rendkívül tápláló és egészségvédő élelmiszer, tele olyan alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Dávid Ilona
2023. máj. 17.4 perc olvasás


A paradicsomszószos spagetti története és receptje/Olasz hagyományos ételek
A spagetti paradicsomszósszal az olasz gasztronómia jelképe, amely bár egyszerű receptnek tűnik, mégis rendkívül ízgazdag és finom fogás.
Dávid Ilona
2023. ápr. 15.4 perc olvasás


A babos tagliarini Lucca hagyományai szerint - Egy lecke, amit ma újra meg kellene tanulni
Egykor a vidéki és kevésbé tehetős közösségekben a húst csak ünnepek alkalmával fogyasztották, míg gyakran a saját termelésű gabonafélék...
Dávid Ilona
2023. ápr. 6.4 perc olvasás


A MINŐSÉGI, OLASZ BOROK FIATALOSODNAK – Minőségi borok, olasz borok és digitális trendek
A 2019–2022-es digitális marketing- és értékesítési adatokat figyelve tisztán látható, hogy új trendek alakulnak ki. Az adatok azt...
Dávid Ilona
2022. aug. 27.5 perc olvasás


A kenyérkultúra reneszánsza és a kenyér-etikett
Manapság a kenyér ismét elkíséri az étkezéseink minden fázisát, különböző megjelenési formákban és ízekben.
Dávid Ilona
2022. márc. 15.2 perc olvasás


Ki kapja meg az UNESCO világörökség elismerését 2022-ben?Több jelölt is lehet -indokoltan!
Az Olasz kávépörkölők szövetsége kérelmet nyújtott be hogy tegyenek javaslatot az eszpresszókávé UNESCO-örökségként való elismerésére.
Dávid Ilona
2021. nov. 28.3 perc olvasás


A Húsvét az olasz étkezési hagyományokban
A Húsvét egy mérföldkő a keresztény liturgikus évben. Ez az ünnep 2000 éve szabályozza sok egyéb ünnep esedékességét és időpontját.
Dávid Ilona
2021. ápr. 3.5 perc olvasás


140 éve lobogó családi szenvedély az olasz borászatban, avagy a Serena borok története
A Serena borászat fő profilja a Charmat módszerrel készült prosecco, a prosecco DOC, valamint bio és DOCG fehér és rozé prosecco, gyögyözőb
Dávid Ilona
2021. febr. 6.4 perc olvasás


Borászkodni családban jó, avagy 3 generáció a Livon borászatban
Vegyünk egy mély lélegzetet, s ugorjunk vissza kicsit az időben – nem nagyot, mindössze 57 évet! Történetünk 1964-ben kezdődött, amikor...
Dávid Ilona
2021. jan. 28.4 perc olvasás
bottom of page