top of page

 18 Novembre - az Olasz Kultúrintézet Verdi teremben 
        PREMIO NARDUCCI e Master Class 
NARDUCCI DÍJ és Mesterkurzusok

20191118_115910.jpg
Az „Alessandro Narducci-díj” első kiadása

       Mi a „Nemzetközi Alessandro Narducci-díj”?

    A díj első kiadása Rómában történt sikere után az Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara - CCIU - és az IPSEOA „Tor Carbone” Intézet úgy döntött, hogy ezt a formátumot megismétli az olasz közösség számára Magyarországon, és versenypályázatot szervez minden évben Budapesten.


   A díjat Alessandro Narducci, a legfiatalabb olasz, annak a Michelin-csillaggal rendelkező séf nevét viseli, aki tragikusan elhunyt egy autóbalesetben, 2018. június 22-én. A fiatal kora ellenére Alessandro Narducci emberek ezreinek szakmai és a magánéleti azon az értékek képviseli, amelyek inspirálók és ösztönözi főleg szakmabeliek számára, szakácsoknak és a versenyben részt vevő gyakornokokat.


  Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy elősegítse az olaszországi készítés és az olasz know-how előmozdítását, az olasz vendégszeretetet és a következő szakácsok képzését.
 

  A díj szabályai és alapelvei összhangban vannak Alessandro Narducci személyiségével és az általa képviselt értékeivel, legelsősorban a szakmai kíváncsiság és a tudni akarás.

                  
   A díjat Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara - CCIU- két különféle versenyen rendezi meg, két különböző résztvevőcsoport számára: a magyarországi olasz éttermek szakácsai és szakácsai, valamint a helyi főzőiskolák hallgatói. Ezért a verseny célja az, hogy jutalmazza mind a szakmai szakácsokat, mind a szakmunkástanulókat, akik főzési karrierjük elején vannak.


   A díjak magyar versenyének és díjátadó ünnepségeinek 2020 novemberében, az olasz konyha ötödik hetében kerül sor.

     A verseny és a díj nemzetközi kiadásának díjátadó ünnepségeire 2021 májusában kerül sor Rómában.
Az „Alessandro Narducci nemzetközi díj” első kiadásának résztvevői az enogasztronómiai kategóriában versenyeznek; A díj következő kiadásaiban további kategóriák kerülnek hozzáadásra: cukrászsütemények, recepciók és mise en place.


   A zsűri a „Sistema Italia” képviselőiből, az élelmiszer-újságírókból, valamint a Magyar Szakácsok és Szállodai Szolgáltatók Szövetségéből áll.


     A nyertesek díjai a következőkből állnak:
• kitűző
• Utazás Rómába, hogy részt vegyenek a nemzetközi versenyen 2021 májusában
• Kupon olasz termékek vásárlására

 

A díj Sambuca Molinari jovóltából valósul meg.

Master Class verseny

       Az Olasz Gasztronómiai Világhéten a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, - CCIU- megszervezésében kóstolóval egybekötött mesterkurzusokon mutatkozik be Budapesten három olasz vendéglátóipari iskola, megismertetve a látogatókat Puglia, Chianti és Lazio gasztronómiájával. Minden egyes csapat egy-egy ételfogást készít.

Alessandro Narduci emlékére e alkalommal a csapatok a következő ételekt készítik:

- Gamberi alla capriciosa

- Le vide della pasta sono ifinite mottó alatt Orecchiette al pomodoro con fondata di caciocavallo e       polpettine di manzo brasate

- Quell'anatra che ci lega, anatra arrostita con purea di zucca e funghetti pioppini alle castagne

bottom of page