top of page



La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti
Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon
BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO DI ALBERTO TIBALDI,
MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA
E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI
A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK
KÖSZÖNHETŐ
ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA

20 Novembre - PROSCIUTTO DI PARMA - A PÁRMAI SONKA

Luisa Torri professzor asszony egy prezentációval kezdte el a programot, ameélybe elmagyarázta a pármai sonka jellegzeteségeit és az ízvilága érzékszerveinknek gyakorolt hatását. Megkülönböztetni az ízeket, aromákat, texturát egy tanulható dolog. Ez az, amit tanítanak legelsősorbna a Pollenzzoi Gasztronómiai Tudományok Egyetem Érzékszervi Vizsgálati Laboratoriumában.
Az alábbi képgalériában meg lehet tekinteni Luisa Torri professzor asszony elődásainak a főmomentumait, így alkothatunk is egy képet a Pármai sonka előállításának folyamatait.