M -BROCHURE della Ambasciata Italiana

2018. nov 29.2 perc

DIETA MEDITERRANEA VI. MEDITTERÁN DIÉTA VI. Ricette della DIETA MEDITERRANEA I. MEDITTERÁN DIETA rec

Pasta e fagioli - Babos tészta


 
Ingredienti


 
 280 g pasta corta rigata  500 g fagioli cannellini o borlotti (se freschi 1000 gr)  2 spicchi d’aglio  20 g rosmarino  80 g conserva di pomodoro  40 g di olio extravergine d’oliva  1 mazzetto di salvia  4 g di sale  Peperoncino quanto basta
 

 

 
Preparazione: Lessare i fagioli (se secchi precedentemente lasciarli in ammollo per una notte) in un litro e mezzo di acqua fredda salata, alla quale si è aggiunto uno spicchio di aglio, un po’di salvia e un cucchiaio di olio. Quando saranno ben cotti passarli al passatutto e ributtare la crema ottenuta nell’acqua di cottura. In un’altra pentola, scaldare un cucchiaio d’olio, uno spicchio di aglio intero, un po’ di rosmarino e una puntina di peperoncino. Appena l’aglio prende colore unire il concentrato diluito in poca acqua. Fare cuocere alcuni minuti e poi versate tutto il brodo di fagioli. Cuocere 10 minuti, eliminare aglio e aromi, aggiustare di sale e buttare la pasta. Aggiungere acqua bollente se dovesse occorrere.

Babos tészta

Hozzávalók


 
 280 gramm recés rövid tészta  500 gramm borlotti vagy canellini bab (1000 gramm friss bab)  2 gerezd fokhagyma  20 gramm rozmaring  80 gramm konzerv paradicsom  40 gramm extraszűz olívaolaj  egy csokor zsálya  4 gramm só  Ízlés szerint csípős paprika
 

 

 
Elkészítés A babot (szárazbab esetén éjszakára áztassuk be) megfőzzük másfél liter hideg, sós vízben, hozzáadva az egyik gerezd fokhagymát, valamint egy kis zsályát és egy evőkanál olajat. Miután jól megfőttek, átpasszírozzuk és az így kapott krémet visszatesszük a főzővízbe.
 

 

 
Egy másik fazékban egy evőkanál olajon megfutatjuk az egész fokhagymát, egy kis rozmaringot és egy csipetnyi erős paprikát. Amint a fokhagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott paradicsomkonzervet. Pár percig főzzük, majd beleöntjük a bablevesbe. Tíz perc főzés után kivesszük a fokhagymát és a fűszereket, sózzuk és beletesszük a tésztát. Szükség esetén forró vizet adunk hozzá.
 

#BROCHUREdellAmbasciataItaliana