


La gastronomia italiana in Ungheria ed i suoi esperti
Az olasz konyhaművészet és szakértői Magyarországon
BLOG REALIZZATO CON IL PREZIOSO CONTRIBUTO DI ALBERTO TIBALDI,
MEMBRO DELL'ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA
E CON LA COLLABORAZIONE DELL'
L'ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BUDAPEST, CHE OSPITA GLI INCONTRI
A BLOG LÉTREHOZÁSA AZ OLASZ KONHYMŰVÉSZET SZAKÉRTŐJÉNEK, AZ ACCADEMIA ITALIANA DELLA CUCINA TAGJÁNAK,
ALBERTO TIBALDI ÉRTÉKES HOZZÁJÁRULÁSÁNAK
KÖSZÖNHETŐ
ÉS A BUDAPESTI OLASZ KULTÚRINTÉZETNEK, MELY A TALÁLKOZÁSOK HELYSZÍNÉT BIZTOSÍTJA

Szakértőnk, Alberto Tibaldi Úr, az olasz konyhaművészet szekértője, az Accademia Italiana della Cucina magyarországi Delegáció tiszteletbeli Delegátusa

Az olaszok és étkezési kultúrájuk

Az olaszok és étkezési kultúrájuk
Alberto Tibaldi Úr az olasz konyhaművészet markáns képviselője. Kiemelkedő munkássága immár több, mint 20 éve Magyarországon az olasz élelmiszerekről, hozzávalókról, tipikus olasz ételfogásokról való ismeretek terjesztésére törekszik. Különböző fórumokon, magyar egyetemeken tartott előadásokat, melyeken mindig hangsúlyozta: minden régiónak megvan a maga olaja, maga fűszerei, és az ott termő zöldségeknek is sajátos ízük van. Azért olyan fontos, egy adott terület élelmeit a helyi fűszerekkel és helyi borokkal párosítsuk össze, mert akkor lelhetjük meg a teljes ízharmóniát.

Gen.Michele Fasciano, az olasz konyhaművészet szekértője, az Accademia Italiana della Cucina magyarországi Delagátusa
Gen.Michele Fasciano bemutatja az Accademia Italiana della Cucina intézményt a 7.Olasz konyhaművészet Világhete sajtó konferenciáján 2022, novemberben



Mancava da tanto tempo un blog di questo genere, per gli ungheresi non solo una fonte di ispirazione, ma anche di educazione gastronomica.
Ilona Dávid
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|
![]() |