CIBI FERMENTATI E LE LORO PROPRIETÀ
Érlelt élelmiszerek jótékony hatása
Cikkek / Articoli

CIBI FERMENTATI E LE LORO PROPRIETÀ
Érlelt élelmiszerek jótékony hatása
Az élelmiszerek érlelése legelsősorban tartósítási szükségletek kielégítésére kereshető vissza. Ős idők óta mindenhol a világon találunk érl

Cottura al forno: come usare il forno elettrico / Sütés az elektromos sütőben
Cottura al forno: come usare il forno elettrico: quando usare la mondalità statica e quando la ventilata / Sütés az elektromos sütőben: mikor használjuk a s...

Cucina alla griglia III. Grillezés faszénen (sűtőrostélyon) barbecue-n
Cottura sul barbecue con car
GRILLEZÉS III. Grillezés faszénen (sűtőrostélyon) barbecue-n
A grillezés faszénen olyan aromákkal látja el a ételt, ami nehezen utánozható

Cucina alla griglia VI. Halfélék grillezése
Cottura alla griglia dei prodotti ittici
GRILLEZÉS VI. Trükkök és tanácsok. Halfélék grillezése
Ez egy különleges típusú sütés, ami a zsíros és félzsíros halfélékre való, mint példá

Cucina della Quaresima I. A NAGYBÖJT I.
A NAGYBÖJT I. Mit is jelent "Soványat enni"
Olyannyira hosszú és nehéz ez az időszak, hogy még maga a nyelv is őrzi egy szólás for

DIETA MEDITERRANEA III.
MEDITTERÁN DIÉTA III.
Ingredienti della Dieta mediterranea II.
A mediterrán
Olio d’oliva Ottenuto unicamente dalla spremitura meccanica delle olive, l’olio extravergine di oliva è uno degli elementi centrali della dieta mediterranea....

DIETA MEDITERRANEA V.
MEDITTERÁN DIÉTA V.
Ingredienti della Dieta mediterranea III.
A mediterrán di
Farro La storia del farro come elemento dell’alimentazione umana inizia molto tempo fa. Si tratta, molto probabilmente, della prima varietà di frumento colti...

DIETA MEDITERRANEA VIII.
MEDITTERÁN DIÉTA VIII.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA III.
MEDITTERÁN DIE
Pasta broccoli e fagioli neri - Brokkolis, fekete babos tészta Ingredienti 800 g di fagioli neri lessati (peso sgocciolato) 800 g di broccoli lessati 1...

DIETA MEDITERRANEA XII.
MEDITTERÁN DIÉTA XII.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA VII.
MEDITTERÁN DIETA
Insalata d’orzo con olive e noci pecan - Olívás-pekándiós árpa saláta Ingredienti 120 g di orzo 600 g di pomodori 40 g di mais 300 g di funghi crudi ...

DIETA MEDITERRANEA XV.
MEDITTERÁN DIÉTA XV.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA X.
MEDITTERÁN DIETA rec
Riso con zucchine e piselli - Cukkinis-borsós rizs Ingredienti 160 g di riso 1000 g di zucchine 400 g di piselli Cipolla 4 cucchiai di olio di oliv...

COME SI APPARECCHIA UNA TAVOLA I.
ASZTALTERÍTÉS I. Általános tudnivalók
Egy jól megterített asztal kifinomultságra, jó nevelésre utal és még bizonyítja ezen kívül a figyelmet és a gondoskodást, amellyel a házigaz

Cucina alla griglia I. Grillezési technikák
Tecniche di cottura alla griglia
GRILLEZÉS I.
Trükkök és tanácsok. Grillezési technikák
A grillezéssel való sütés elsőszámú nehézsége az, hogy meg tudjuk állapítani a rács h

Cucina alla griglia IV.A hússütés grillezési eljárással I.
Griglia della carne I.
GRILLEZÉS IV. Trükkök és tanácsok. A hússütés grillezési eljárással I.
Minden egyes típusú húsnak megvannak a maga egyedi tulajdonságai, eze

Cucina alla griglia VII. Zöldségek és gyümölcsök grillezése
Cottura della frutta e delle verdure all
GRILLEZÉS VII. Trükkök és tanácsok. Zöldségek és gyümölcsök grillezése
A grillezett gyümölcs.
Ritkán grillezünk gyümölcsöt, pedig grillez

Cucina della Quaresima II. A NAGYBÖJT receptjei
A NAGYBÖJT II. A Nagyböjt receptjei
Az első fogástól egészen a desszertig, az olasz gasztronómián belül egyenesen Nagyböjti konyhaművészetér

DIETA MEDITERRANEA IV.
MEDITTERÁN DIÉTA IV.
Ingredienti della Dieta mediterranea III.
A mediterrán
Legumi Lenticchie, ceci, fagioli, piselli, sono solo alcuni dei legumi più noti con cui preparare pietanze che saziano e che fanno bene al nostro organismo. ...

DIETA MEDITERRANEA VI.
MEDITTERÁN DIÉTA VI.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA I.
MEDITTERÁN DIETA rec
Pasta e fagioli - Babos tészta Ingredienti 280 g pasta corta rigata 500 g fagioli cannellini o borlotti (se freschi 1000 gr) 2 spicchi d’aglio 20 g ...

DIETA MEDITERRANEA X.
MEDITTERÁN DIÉTA X.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA V.
MEDITTERÁN DIETA recep
Farro e zucchine con aglio e prezzemolo - Tönkölybúza fokhagymás-petrezselymes cukkinival Ingredienti 120 g di farro 1200 g di zucchine 400 g di pomod...

DIETA MEDITERRANEA XIII.
MEDITTERÁN DIÉTA XIII.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA VIII.
MEDITTERÁN DI
Insalata di Ceci e Spinaci al Limone - Citromos csicseriborsó és spenót saláta Ingredienti 800 g di ceci lessati (peso sgocciolato) 800 g di spinaci les...

DIETA MEDITERRANEA XVI.
MEDITTERÁN DIÉTA XVI.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA XI.
MEDITTERÁN DIETA
Spaghetti sciuè sciuè - Ripsz-ropsz spagetti Ingredienti 300 g di spaghetti 800 g di pomodori rossi ben maturi 10 foglie di basilico 2 spicchi d’agli...

COME SI APPARECCHIA UNA TAVOLA II.
ASZTALTERÍTÉS II. A tányérok és az evőeszközök elhelyezése
Ha a felszolgálást egy vagy több felszolgáló végzi csak egy tányér lesz kirakva, - ebédre, ha leves is lesz ki kell rakni a leveses tányért

Cucina alla griglia II. Grillezés fával
Cottura con le braci di legna.
GRILLEZÉS II. Grillezés faparázson.
Ahhoz, hogy jó grillezési élményt és eredményt érjük el, gondosan kell pár szempontot végiggondolni a fa

Cucina alla griglia V. A hússütés II.
Griglia della carne II.
GRILLEZÉS V. Trükkök és tanácsok. A hússütés grillezési eljárással II.
A hús sütési fokának felmérése
A vendéglátásban létezik egy hivatalo

Cucina alla griglia VIII. A nyárson sűtés és sütés a kemence előtt
Cottura allo spiedo e cottura dav
GRILLEZÉS VIII. Trükkök és tanácsok. A nyárson sűtés
A nyárs az egyik legősibb sütési eszköz és szinte kivétel nélkül a húsok sütésére hasz

DIETA MEDITERRANEA II.
MEDITTERÁN DIÉTA II.
Ingredienti della Dieta mediterranea I.
A mediterrán di
Pomodoro Originario dell’America del Sud, il pomodoro fu importato in Europa dagli Spagnoli nel XVI secolo. Le origini del nome per alcuni studiosi derivano ...

DIETA MEDITERRANEA IX.
MEDITTERÁN DIÉTA IX.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA IV.
MEDITTERÁN DIETA re
Riso integrale con fagiolini, aglio e pomodoro fresco - Zöldbabos, fokhagymás, friss paradicsomos barna rizs Ingredienti 600 g di fagiolini 600 g di pom...

DIETA MEDITERRANEA VII.
MEDITTERÁN DIÉTA VII.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA II.
MEDITTERÁN DIETA
Pasta alle melanzane - Padlizsános tészta Ingredienti 280 g di pasta corta 500 g di melanzane 600 g di pomodoro 10 foglie di basilico 2 spicchi d’a...

DIETA MEDITERRANEA XI.
MEDITTERÁN DIÉTA XI.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA VI.
MEDITTERÁN DIETA re
Minestrone asciutto di ceci con pasta - Csicseriborsó száraz minestrone tésztával Ingredienti 160 g di pasta 1000 g di verdure da minestrone 1000 g di...

DIETA MEDITERRANEA XIV.
MEDITTERÁN DIÉTA XIV.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA IX.
MEDITTERÁN DIETA
Vellutata di zucca o broccoli con crostini - Sütőtök vagy brokkoli krémleves pirítóssal Ingredienti 1200 g di zucca 4 cucchiai di olio di oliva Cipoll...

DIETA MEDITERRANEA XVII.
MEDITTERÁN DIÉTA XVII.
Ricette della DIETA MEDITERRANEA XII.
MEDITTERÁN DIE
Minestra di ceci e cozze - Csicseriborsós fekete kagyló leves Ingredienti 800 g di cozze fresche 600 g di ceci (già lessati) 1,5 litro circa di acqua ...