top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A grillezés 1. Grillezési technikák


A grillezés a táplálkozás egyik legrégebbi formája, amely a modern konyha egyik alapvető technikája. Ez a módszer közvetlenül a tűzön történik, ahol a húst vagy zöldséget egy előre melegített rácson sütjük, és a hőmérséklet elérheti akár a 600 °C-ot is elérheti. Ennek köszönhetően az ételek gyorsan pirulnak, ám figyelni kell, hogy ne legyenek kívül pirítottak és belül nyersek..


Grillezés
Grillezés

A grillezés legnagyobb kihívása


A grillezés legnagyobb kihívása az egyensúly megtalálása a hőmennyiség és az élelem távolsága között a hőforrástól. Fontos figyelembe venni az ételek vastagságát és típusát. Bár nincsenek termosztátok vagy szondák, amelyek segítenének ebben, a megfelelő felszerelések előkészítése és a sütés megfelelő szintjének meghatározása, valamint a különböző grillezési fűszerek ismerete sikerhez vezethet.

A grillezéshez különböző eszközöket használhatunk, mint például a fával történő grillezést, a faszénen való sütést, vagy más típusú grilleket. Minden módszerhez speciális felkészültségre van szükség.

Grillezési eszközök

A grillezést kemencében fával lehet megvalósítani, a barbecue-n szénnel, de egyéb hőforrásokkal is ismert a grillezés: gázzal, vulkanikus lávával, elekromos grillezés. Az utolsót kivéve mindegyik különleges felkészülést kíván.

Grillezési technikák és módok:

- Grillezés fával

- Grillezés faszénen

- Grillezés más típusú grilleken

A cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo in italiano QUI

Legfrisebb bejegyzések
bottom of page