top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A grillezés 2. Grillezés fával


A grillezés fával nagyszerű a különleges ízek és aromák létrehozására. De a sikerhez ismerni kell pár trükköt.


A fa kiválasztása

A grillezéshez olyan illatos fákat válasszunk, mint a tölgy, az olivafa, a cseresznyefa, az almafa és a szőlőtőke. Ezek biztosítják az ízletes és kellemes füstöt. Kerüljük a fiatal fákat és a gyantás fadarabokat, mert ezek gyorsan égnek és kellemetlen szagokat áraszthatnak.


Tűz gyújtása

Rendezzük el a kandallóvasakat enyhén oldalt, hogy elegendő helyet biztosítsunk a rácsnak. Helyezzünk újságpapírt, szőlőfüvet és gallyakat a vasak közé, majd rakjunk rá vastagabb fadarabokat rétegekben. Gyújtsuk meg a papírt és égessük el a fát. Várjunk 20-30 percet, hogy megfelelő parázs képződjön.


A grillezés fával, előkészületei

Dörzsöljük le és melegítsük fel a rácsot. Miután előkészítettük az élelmiszereket, helyezzük őket a rácsra és hagyjuk őket sülni. Szükség szerint állítsuk a hőfokot vagy adjunk hozzá fát a tűzhöz. Helyezzünk rá pár vastagabb darab fát keresztben és rétegekben, hogy a levegő jól át tudjon járni a rétegek között. Gyújtsuk meg a papírt és égessük el a fát. Kb. 20-30 perc szükséges, hogy az ételkészítésnek megfelelő parázs képződhessen. Időközben tegyük az élő lángra a rácsot, majd dörzsöljük meg egy drótkefével és töröljük le egy ruhadarabbal. Készítsünk elő egy parázságyat a kandallóvasak mentén, tegyük oda a rácsot, melegítsük fel még egyszer, majd kenjük meg egy ruhadarabbal.


Miután előkészítettük az élelmiszereket, helyezzük el ezeket a rácsra és hagyjuk sülni. A hőfokot lehet állítani, ha kell, még hozzáadunk fát vagy ellenkezőleg, letakarjuk a fát hamuval. Az ételek ízesítésére rá lehet dobni a fára pár rozmaring ágacskát vagy pár borókabogyót. Ha a fa nagy lángra kap, távolítsuk el rögtön a rácsot.


Ízesítés 

Az ételek ízesítésére dobhatunk pár rozmaring ágacskát vagy borókabogyót a fára.


Figyelem

Ha a fa nagy lángokat ereszt, távolítsuk el azonnal a rácsot, hogy az étel ne égjen meg.


Ez a fahasználatos grillezési módszer izgalmas ízeket és élményeket kínál minden grillezés kedvelőjének.



Legfrisebb bejegyzések
bottom of page