top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A grillezés 3. Grillezés faszénparázson (barbecue)

A grillezés faszénparázson különleges aromákat ad az ételeknek, mivel a parázsra csepegő zsírok könnyű füstöt termelnek, amelyek jellegzetes ízt kölcsönöznek nekik.


Grillezés faszénparázson eljárása

Helyezzen legalább három ujjnyi vastagságú faszénréteget a grillsütőre, lehetőleg durva szenet, amely nagyobb hozamú. Gyújtsa meg a szenet zselé vagy tüzelőanyag-tabletták segítségével, és nyissa ki a parázs alatt lévő csappantyút, hogy minél több levegő tudjon keringeni, vagy használjon fújtatót a parázs felfújásához.


Hagyja, hogy a faszén teljesen elégjen (legalább 30-40 perc), majd egyenletesen terítse szét a parazsat, és fedje be egy réteg hamuval, hogy tovább égjen.


Közben melegítse fel és tisztítsa meg a rácsot. Ezután a parázson sütésnél járjon el a kívánt módon.


A grillsütő hőfokát háromféleképpen lehet beállítani: a hamutartó ajtajának kinyitásával és bezárásával, a parázs hamuval való lefedésével és feloldásával, valamint a rostélynak a parázspadlóhoz viszonyított emelésével és süllyesztésével.


Grillezés faszénparázson
Grillezés faszénparázson

Sütés más grillsütőkkel


  • Az elektromos vagy gázgrillek kevésbé igényelnek óvintézkedéseket, csak időben kell bekapcsolni őket, hogy jól felmelegedjenek.

  • Bár ezek a grillezés kevésbé vonzóvá teszik, rendkívül praktikusak.

  • Az elektromos grill előnye, hogy megakadályozza a policiklikus aromás szénhidrogének képződését az élelmiszerekben.


Az így elkészített ételek garantáltan különleges ízvilágot nyújtanak, és a grillezés élményét fokozzák.



Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo originale in italiano QUI


Legfrisebb bejegyzések
bottom of page