top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A grillezés 7. A zöldségek és gyümölcsök grillezése


A zöldségek és gyümölcsök grillezése

A gyümölcs grillezése

Ritkán kerül sor gyümölcs grillezésére, pedig az ananász, mango, nektarin és banán kiváló alapanyagok fantasztikus fogásokhoz.


A grillezett gyümölcsök ízletes, exotikus köretek, melyekből édes desszerteket is készíthetünk, mint például a héjában sült fikusz fagylalt vagy édes krém formájában.


Fontos a gyümölcsök gondos szétdarabolása. Az alapszabály szerint vastagabb darabokat válasszunk, például a nektarint egyszerűen kettévághatjuk, míg az ananászt cikkekre vagy vastag karikákra szelhetjük. A banánt érdemes héjában grillezni.


A grill hőmérséklete közepesen alacsony legyen, de a rácsnak hagyja meg a szokásos rácsvonal nyomot a gyümölcsön.

A zöldségek és gyümölcsök grillezése
A zöldségek és gyümölcsök grillezése

A zöldségek grillezése

A gomba, padlizsán, paprika, paradicsom, trevizói cikória és cukkini mellett a burgonya, édeskömény és kifehérített kukoricacsuhé is kiváló grillezésre.


Eljárás

A zöldségek és gyümölcsök grillezése a következő lépésekből áll:


  • Kenjük meg a zöldségeket, majd helyezzük a már meleg grillrácsra.

  • Forgassuk meg őket 90 fokkal, hogy a rácsos minta kialakuljon.

  • A padlizsán és más megszáradó zöldségek esetében pácoljuk be sütés előtt, majd süssük közepes hőmérsékleten alufóliával fedve.

  • Ha kemencében sütjük, tekerjük be alufóliába és helyezzük a sarkába, majd süssük lassú tűzön teljesen lefedve hamuval és szénnel.

  • Ezzel a technikával készíthetünk burgonyát, vöröshagymát, gombát, szarvasgombát és almát is.


Így a grillezett zöldségek és gyümölcsök tökéletesen gazdagítják a grillparti kínálatát.




Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo originale in italiano QUI


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Legfrisebb bejegyzések
bottom of page