top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A paradicsom 5. - Paradicsomos ételfogások


A paradicsom: konyhai sokoldalúság, olasz ízek a paradicsomos ételfogásokban

A paradicsom kiválóan párosítható számos más élelmiszerrel, így előételektől a koktélokig mindenhol megtalálható alapanyagként.

Bruschetta
Bruschetta
Insalata caprese
Insalata caprese

Bruschetta: A legegyszerűbb elkészítési módja a pirítósra sózva, extraszűz olívaolajjal, fokhagymával és oregánóval.

A friss és ízletes "caprese" saláta, mely hasonlít a görög salátához, de mozzarellával készül, szintén népszerű.


Pappa col Pomodoro: Toszkánában egy régi recept alapján készül, melyhez sónélküli panzanella típusú

Pappa al pomodoro
Pappa al pomodoro
Paradicsomszószós tészta
Paradicsomszószós tészta

kenyérre van szükség. Az étel az olasz zászló színeit idézi fel, azért is a híres paradicsomos ételfogások közül egyike


Paradicsomszószok: Széles körben használjuk pizzán, a vodka alapú Bloody Mary koktélban, melyhez pikáns fűszereket is hozzáadnak.

Használják még szorbett-ben vagy akár extrém verzióban, mint például a "capuliata", egy tipikus ragusa-i paradicsomszósz konzerv.



Bloody Marry cocktail
Bloody Marry cocktail


Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo originale in italiano QUI


Legfrisebb bejegyzések
bottom of page