A paradicsom 5. - Paradicsomos ételfogások
A paradicsom: konyhai sokoldalúság, olasz ízek a paradicsomos ételfogásokban
A paradicsom kiválóan párosítható számos más élelmiszerrel, így előételektől a koktélokig mindenhol megtalálható alapanyagként.
Bruschetta: A legegyszerűbb elkészítési módja a pirítósra sózva, extraszűz olívaolajjal, fokhagymával és oregánóval.
A friss és ízletes "caprese" saláta, mely hasonlít a görög salátához, de mozzarellával készül, szintén népszerű.
Pappa col Pomodoro: Toszkánában egy régi recept alapján készül, melyhez sónélküli panzanella típusú
kenyérre van szükség. Az étel az olasz zászló színeit idézi fel, azért is a híres paradicsomos ételfogások közül egyike
Paradicsomszószok: Széles körben használjuk pizzán, a vodka alapú Bloody Mary koktélban, melyhez pikáns fűszereket is hozzáadnak.
Használják még szorbett-ben vagy akár extrém verzióban, mint például a "capuliata", egy tipikus ragusa-i paradicsomszósz konzerv.
Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható
Leggi l'articolo originale in italiano QUI
Comments